Pratik Bilgiler Vasıta eş anlamlısı nedir? Vasıta kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Vasıta eş anlamlısı nedir? Vasıta kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Paylaş
Vasıta eş anlamlısı nedir? Vasıta kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir?

Değişik amaçlar altında kullanılan ulaşım araçları vasıta olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda herhangi bir durumda belirli bağlantılar arasındaki aracı olarak da öne çıkar. Bu bağlamda vasıta kelimesi yerine araç ile aracı sözcükleri de eş anlamlı olarak kullanılabilir. Vasıta eş anlamlısı nedir? Vasıta kelimesinin eş anlamlısı kelimeler hangileridir? İşte, tüm detaylar.

Değişik amaçlar altında taşıdığı anlam ile beraber vasıta kelimesi için 2 tane eş anlamlı sözcük bulunmaktadır. Bunlardan biri farklı biçimlerde kullanan taşıtlar olarak öne çıkar. Diğeri ise belli bir bağlantı arasındaki köprü gösteren aracı kelimesidir.

Haberin Devamı

VASITA EŞ ANLAMLISI NEDİR?

Amaca uygun olarak vasıta sözcüğünün yerine kullanılabilecek iki değişik kelime bulunmaktadır. Bu kelimeler farklı biçimlerde değişik amaca göre hitap edecek kullanım seçeneği sağlar.

- Araç

- Aracı

Hem birbirinden değişik taşıtlar ve hem de belirli bir durum için bağlantı oluşturacak unsurlar adına bu kelimeler kullanılabilir. Her iki kelime de taşımış olduğu anlamları ile günlük yaşamda yaygın olarak kullanılan sözcüklerdir.

VASITA KELİMESİNİN EŞ ANLAMLISI KELİMELER HANGİLERİDİR?

Vasıta kelimesine karşılık olarak araç kelimesi yaygın biçimde kullanır. Yani aynı anlama gelmesi ile beraber eş anlamlı bir şekilde değerlendirilir. Ayrıca aracı sözcüğü de yine taşıdığı anlam doğrultusunda bu kelime yerine ele alınabilir. Özellikle cümle içerisinde ve arka arkaya gelen cümlelerde anlam bozukluğunu kapatabilmek için etkin bir fırsat sağlar.

Haberin Devamı

VASITA KELİMESİ İÇİN EŞ ANLAMLI SÖZCÜKLER İLE CÜMLELER

Bu kelimeye karşı birden fazla eş anlamlı sözcük Türk Dil Kurumu dahilinde ön plana çıkar. Hem araç hem de aracı sözcükleri kendi içerisinde taşımış olduğu anlam ile cümle içerisinde vasıta sözcüğü yerine kullanılabilir.

Bu model benim en sevdiğim araçlar içerisinde gelir.

En sevdiğim araçlar arazi araçlarıdır.

Ben senin bu paketi götürebilmek için aracı olabilirim.

Bu aracı ile tüm işlemlerini transfer edebilirsin.

Görüldüğü şekilde hem araç anlamı ile hem de aracı anlamı doğrultusunda vasıta kelimesi yerine bu sözcükler kullanılabilir. Farklı biçimlerde ve anlamlara sahip olarak ele alıntılar bile, ortak şekil devasa kelimesi ile eş anlamlıdır.