Pratik Bilgiler Yüzük ölçüleri nelerdir? En doğru yüzük ölçüsü nasıl alınır:?

Yüzük ölçüleri nelerdir? En doğru yüzük ölçüsü nasıl alınır:?

Paylaş
Yüzük ölçüleri nelerdir? En doğru yüzük ölçüsü nasıl alınır:?

Aksesuar takmayı seven kişiler için yüzükler oldukça kullanışlı birer eşyadır. Parmaklardaki şık görüntüsüyle çevredeki diğer kişileri kendine hayran bırakmaktadır. Gümüş, altın, bronz gibi renklerde sıklıkla tercih edilmesiyle beraber renkli ya da taşlı yüzükler de kişilerin sıkılıkla kullandığı takı çeşitlerinden birisidir. Bugünkü yazıda yüzük ölçüleri nelerdir ve en doğru yüzük ölçüsü nasıl alınır sizler için derledik.

Günlük hayatta kombinlerin tamamlayıcısı olarak kullanılan aksesuarlardan biri olan yüzükler sadece bu şekilde bir işlevi olmamakla birlikte nişan ve evliliklerin de en güzel sembolüdür. Nişanlı ya da evli olan çiftler genellikle standart kalıplardaki yüzükleri taksa da özellikle kadınlar bu evlilik yüzüklerinin yanında taşlı yüzükleri de takmayı sevmektedir.

Haberin Devamı

YÜZÜK ÖLÇÜLERİ NELERDİR?

Her bireyin parmak yapısı birbirinden farklı olmakla beraber parmakların inceliği ya da kalın olması yüzük seçimindeki en önemli denilebilecek kriterlerden biridir. Kişiler şayet parmaklarının ölçülerini biliyorsa daha kolay bir biçimde istedikleri yüzük modelini kendi parmaklarına göre ayarlatma işlemini yaptırabilirler.

Standardize edilmiş yüzük ölçüsü kalıpları bulunmaktadır ve bu kalıplardan hangisine kişinin parmağı uyuyorsa yüzük o şekilde yeniden düzeltilebilmektedir. Yüzük kalıpları incelendiğinde kuyumcularda satılan yüzüklerin belirli ölçülere göre numaralandırıldıkları bilinmektedir.

7 numaralı yüzük 15 mm çapa ve 47 mm yüzük çevresine sahiptir. Aynı şekilde 8 numaralı olan 15,3 mm çap 48 mm çevreye, 9 numaralı 15,6 mm çap 49 mm çevreye,10 numaralı yüzük 16 mm çap ve 50 mm yüzük çevresine, 11 numaralı olan 16,3 mm çap ve 51 mm çevreye,12 numaralı olanı 16,6 mm çap ve 52 mm yüzük çevresine,13 numaralı 17 mm çap, 53 mm çevresine,14 numaralı 17,3 mm çap ve 54 mm yüzük çevresine,15 numaralı yüzük 17,6 mm çap ve 55 mm çevresine,16 numaralı olanı 18 mm çap ve 56 mm çevresine, 17 numaralı 18,3 mm çap ve 57 mm yüzük çevresine ve18 numaralı yüzük ise 18,6 mm çap ve 58 mm yüzük çevresine sahiptir.

Haberin Devamı

 

EN DOĞRU YÜZÜK ÖLÇÜSÜ NASIL ALINIR?

Parmağınızın hangi ölçüde olduğunu anlamanın toplamda iki yöntemi bulunmaktadır. İlk yönteme göre parmağınızın çevresini bir iple sarıp ölçüm yapılan yer işaretlenerek bir cetvelde kaç milimetreye karşılık geldiği bulunarak hesaplanabilmektedir.

İkinci yönteme göre günlük hayatta kullandığınız parmağınıza uygun bir yüzüğün düz bir zemine konularak çapının ölçülüp bu ölçüm işleminden elde edilen değerin cetveldeki değeri milimetrik cinsten bulunabilmektedir.