Pratik Bilgiler Sütyen ölçüleri nasıl belirlenir? Sütyen ölçüsü A B C ne demek?

Sütyen ölçüleri nasıl belirlenir? Sütyen ölçüsü A B C ne demek?

Paylaş
Sütyen ölçüleri nasıl belirlenir? Sütyen ölçüsü A B C ne demek?

Her kadının vücut yapısına bağlı olarak sütyen ölçüleri ele alınmaktadır. Daha rahat ve sıkmadan doğru şekilde kullanılabilmek için belli kriterler öne çıkar. Genelde göğüs altında mezuraya geçirmek suretiyle ölçüm yapıldığını söylemek mümkündür. Sütyen ölçüleri nasıl belirlenir? Sütyen ölçüsü A B C ne demek? Sütyen ölçüleri hakkında merak edilenler.

Gün içerisinde en çok kullanılan iç çamaşırları içerisinde kadınlar adına şüphesiz sütyenler gelir. Vücut ölçülerine uygun şekilde ele alınmak adına ise, bireysel olarak da bazı kriterler kullanılabilir. Bu kriterlere uygun şekilde her kadın kendi bedenine göre sütyen kullanımını sağlayabilir.

Haberin Devamı

Sütyen Ölçüleri Nasıl Belirlenir?

Rahatlık sağlamak ve gün içerisinde sıkmaması için sütyen belirli ölçülere göre ele alınmaktadır. Her kadın kendi beden ölçüsüne uygun şekilde sütyen kullanımı gerçekleştirir. Bu konuda aşamalı olarak bazı kriterler kullanılmaktadır. Öncelikle göğüslerin alt kısmından mezura geçirilmek suretiyle ölçüm yapılır. Daha sonra ölçülmüş olan değere 5 cm eklenmektedir.

Örneğin yapılan ölçüm doğrultusunda eğer göğüs altı 65 cm çıkmış ise, bunun üzerine 5 cm ekilir ve toplamda 70 cm olarak sütyenler kullanılır. Bu ölçüm direkt olarak sütyen bedelini vermektedir. Böylece daha rahat ve uyumlu, bedene uygun şekilde sütyen kullanımı gün içerisinde rahatlıkla sağlanabilir.

Sütyen Ölçüsü A B C Ne Demek?

Belli ölçümlere bağlı olarak sütyenler genelde 3 katmandan ele alınmaktadır. Bu üç katman ise A ve B ile birlikte C rakamları üzerinden ifade edilir. Tabii bunun dışında sütyen ölçüleri öne çıkan bu harflerin kapsamında da kendi içerisinde ayrılır. Bu durum ise genel çerçevede göğüs büyüklüğünü ifade eden bir yapıdır.

Haberin Devamı

- Küçük göğüs bedeni A harfi ile ifade edilir.

- Standart göğüs bedeni ise B harfi olarak değerlendirilir.

- Söz konusu büyük göğüs bedeni olduğu zaman ise C harfi kullanılmaktadır.

Bu şekilde yukarıda verilen sınıflandırma ile birlikte küçük göğüs bedeni, standart beden ve büyük göğüs bedeni olarak harfler değerlendirilir. Yani bu durum en küçük ve en büyük ile beraber standart göğüs bedenlerini anlatmaktadır. Bunun içerisinde yine DD ve E gibi farklı harfler üzerinden de yine ara bedenler ele alınmaktadır.

Sütyen Ölçüleri Neye Göre Belirlenir?

Sütün ölçüleri belli başlı kriterler ele alınmak suretiyle belirlenmektedir. Bunlar öncelikle göğüs altı ölçümü ile başlayarak sağlanır. Bunun üzerine 5 cm eklemek suretiyle belirlenir. Bu belirlemenin ardından ise ortaya çıkan ölçüye bağlı olarak A ve B ile C göğüs beden büyüklüğüne uygun sütyenler alınarak kullanılır.