Seyahat Bahamalar nerede, haritası ve komşuları! Bahamalar bayrağı, para birimi... Bahamalar gezilecek yerler!

Bahamalar nerede, haritası ve komşuları! Bahamalar bayrağı, para birimi... Bahamalar gezilecek yerler!

Paylaş
Bahamalar nerede, haritası ve komşuları! Bahamalar bayrağı, para birimi... Bahamalar gezilecek yerler!

Bahamalar, resmi adı ile Bahama Milletler topluluğu olan bir ülkedir. Takımada ülkesi olan Bahamalar Karayipler'de yer alır. Coğrafi olarak Orta Amerika'ya dahil edilen ülke Kuzey Amerika'da bulunur. Bahamaların komşuları kimlerdir, bayrağı nasıldır ve para birimi nedir sizin için detayları ile araştırdık.

Kuzey Amerika'da bulunan Bahamalar bir takımada ülkesidir. Bahamaların ilk yerlileri Lucayan adındaki Aravak yerlileri olarak bilinir.

Haberin Devamı

Bahamalar Nerede, Haritası ve Komşuları!

Bir takımada ülkesi olan Bahamaların resmi ismi Bahama Milletler Topluluğudur. Coğrafi olarak Orta Amerika'ya dahil edilen fakat Karayipler'de bulunan ülkenin kuzeydoğu sınırını Batı Hint Adaları oluşturur. Ülkenin para birimi Bahama doları olurken resmi dil olarak da İngilizcenin konuşulduğu bilinir.

Önemli adaları arasında Eleuthera, Büyük Bahama ve Andros bulunur. Başkenti barındıran New Providence dışında da 31 tane yönetimsel birimi bulunmaktadır. Adalardan oluşan ülke tatilcilerin dikkatini çeken ve en çok yaz aylarında turist alan bir ülkedir.

Bahamalar Bayrağı, Para Birimi

Bahamalar bayrağı yaklaşık 1,2 en ve boy oranına sahiptir. Solda siyah eşkenar üçgen vardır ve üç yatay renge bölünmüştür. Üst ve alt mavi renkte olurken ortada sarı renk bulunur. Siyah eşkenar üçgen ile birlik ve kararlılık temsil edilir. Mavi renkteki kısımlarla deniz temsil edilirken sarı ile de Bahamalar topraklarını temsil edilmiştir.

Haberin Devamı

Bahamalar bayrağı 10 Temmuz 1973 senesinde kabul edilmiş ve ülke tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Bahamalarda para birimi olarak Bahama doları kullanılır. Diğer ülkelerde kullanılan dolardan ayırmak için BS$ olarak gösterilmektedir.

Bahamalar Gezilecek Yerler!

Cococay adası: Lükse meraklı ve eğlenceyi seven turistlerin daha çok ziyaret ettiği yerlerden biri olan Cococay adası 1990 senesinde özel bir şirket tarafından kiralanmıştır. 1990 senesinden günümüze kadar aynı şirket tarafından yönetilen adada tesis, alışveriş merkezi ve özel plajlar bulunmaktadır. Cococay adasını ziyaret ederek denize girebilir, güneşlenebilir ya da alışveriş yapabilirsiniz.

Bahamalar ulusal sanat galerisi: Sanatsal keşifler yapmayı seven kişiler adanın kültürel dokusuna dair merak ettiklerini bu galeriden öğrenebilirler. 1860 senesinde inşa edilmiş olan bir binada bulunan Bahamalar ulusal sanat galerisi ülkeye giden herkes tarafından ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir. Bahamalı sanatçıların eserlerini sergiledikleri bu müzede geçici ve kalıcı sergiler bulunabilir.

Nassau korsanları müzesi: Adanın başkenti olan Nassau şehrinde yer alan Nassau korsanları müzesi bölgede çok ünlüdür. Özellikle de 17. yüzyıl döneminde adanın çevresini mesken tutan korsanların tarihi ile ilgili ilginç bilgileri buradan almak mümkündür.

Haberin Devamı