Seyahat Palau nerede, haritası ve komşuları! Palau bayrağı, para birimi... Palau gezilecek yerler!

Palau nerede, haritası ve komşuları! Palau bayrağı, para birimi... Palau gezilecek yerler!

Paylaş
Palau nerede, haritası ve komşuları! Palau bayrağı, para birimi... Palau gezilecek yerler!

Palau, resmi adı ile Palau cumhuriyeti olan bir ülkedir. Okyanusya ülkesi olarak bilinen Palau 1994 senesinde Amerika Birleşik Devletlerinin himayesinden çıkmıştır. Ülke, Papua Yeni Gine'nin kuzey kesiminde yer alır. Palau nerede, komşuları kimlerdir, bayrağı nasıldır ve para birimi nedir? Merak edilen soruların yanıtlarını sizler için derledik.

Palau, Papua Yeni Gine'nin kuzey bölümünde bulunan bir ülkedir. 1994 senesinde bağımsızlığını ilan etmiş olan ülkeye her sene binlerce yerli ve yabancı turist gelmektedir.

Haberin Devamı

 PALAU NEREDE, HARİTASI VE KOMŞULARI

Papua Yeni Gine'nin kuzey kısmında yer alan Palau Büyük Okyanus'un da güneyindedir. 1994 senesi itibari ile ABD himayesinden çıkmış olan ülkenin tahmini nüfusu 18.094 olarak karşımıza çıkar. Ülkenin başkenti Melekeok şehridir ve ülkedeki en güzel ve turist çeken şehirdir. Ülkenin en büyük şehri Koror şehridir ve ülkenin genelinde Amerikan doları kullanılır.

PALAU BAYRAĞI, PARA BİRİMİ

Palau bayrağı günümüzdeki haliyle 1 Ocak 1981 senesinde kullanılmaya başlanmıştır. Bayrak açık mavi bir zemin üzerindedir ve bayrağın tam ortasında altın sarısı daire vardır. Bayraktaki açık mavi ada ülkesinin çevresindeki Pasifik okyanusunu temsil eder.

Altın sarısı daire de ülkenin üzerindeki dolunayı temsil eder. Ada hayatındaki dolunay ada halkı için de oldukça önemli bir yere sahiptir. Palau'da para birimi olarak ABD doları kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

PALAU GEZİLECEK YERLER

Kayangel Adası: İnsanlardan uzakta ve sessiz tatil sevenlerin tercih ettiği bir adadır. Adada doğa sporları yapmak, tırmanış yapmak ya da yürüyüşler gerçekleştirmek mümkündür. Fotoğraf makinesi ile çeşitli hayvan ve bitki çeşitlerini de çekebilirsiniz. Palau'ya giden kişilerin Kayangel adasını mutlaka görmeleri önerilir.

Denizanası Gölü: En güzel doğal güzelliklerden biri olan denizanası gölü yerli ve yabancı turistler tarafından tercih edilen bir yerdir. Bu gölde yüzebilir ya da denizin altındaki canlıları görebilirsiniz. Denizanasını bu kadar yakından görmek ayrı bir tecrübe katar. Fakat denizanasına çok fazla yaklaşmak risk oluşturur ve vücudunuzda yanma hissedebilirsiniz. Dalış yapmak isteyenlerin deniz kıyafeti ile dalış yapmaları önerilir.

Ngardmau Şelalesi: Ormanın içerisinden akan temiz su ile yeşil ve mavinin birleştiği doğal güzellikler arasındadır. Yanınıza alacağınız yiyecekler ile şelale kenarına oturabilir ve sevdikleriniz ile vakit geçirebilirsiniz.

Balau Ulusal Müzesi: Şehrin kültürel ve tarihi yapısını merak edenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerdendir. Geçmişten günümüze kadar gelmiş eser ve eşyaları bu müzede görebilirsiniz. Yörenin gelenekleri, giyimi ve yaşayışı ile ilgili bilgi sahibi de olabilirsiniz.

Haberin Devamı