Seyahat Fildişi Sahili nerede, haritası ve komşuları! Fildişi Sahili bayrağı, para birimi... Fildişi Sahili gezilecek yerler!

Fildişi Sahili nerede, haritası ve komşuları! Fildişi Sahili bayrağı, para birimi... Fildişi Sahili gezilecek yerler!

Paylaş
Fildişi Sahili nerede, haritası ve komşuları! Fildişi Sahili bayrağı, para birimi... Fildişi Sahili gezilecek yerler!

Fildişi Sahili Batı Afrika ülkesidir. Kuzey Atlas okyanusunun kıyısında bulunan ülkenin batısında Gine ve Liberya yer alır. Fildişi Sahili toplam 50 bölümden oluşmaktadır. Fildişi Sahili nerede, bayrağı nasıldır ve gezilecek yerleri nelerdir sizler için tüm ayrıntıları ile derledik.

Fildişi Sahili Kuzey atlas okyanusunun kıyısında yer alır ve Batı Afrika bölümündedir. Ülkenin kuzeyinde Mali, doğusunda da Gana yer almaktadır.

Haberin Devamı

Fildişi Sahili Nerede, Haritası ve Komşuları

Fildişi Sahili sahip olduğu birçok kaynak bakımından Afrika ülkelerinin en ilerisindeki ülkelerdendir. Kakao üretiminde dünyada ilk sırada bulunan Fildişi Sahili orman ürünlerinde de oldukça başarılıdır. Batı Afrika bölümünde bulunan ülke Kuzey atlas okyanusu kıyısı da yer alır.

Fildişi Sahilinin batısında Liberya ile Gine, kuzeyinde Mali, doğusunda ise Gana bulunmaktadır. Toplamda 50 farklı bölümden meydana gelen Fildişi Sahili dünya nüfus sıralamasına göre de 53. sırada yer alır.

Yıllık ortalama %2.57'lik nüfus artışı ile dikkat çeken Fildişi Sahilinin başkenti Yamoussoukro şehridir. Dini anlamda Hıristiyan ve Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkenin diğer önemli şehirleri Touba, San Pedro ve Grand Bassam şehirleridir.

Haberin Devamı

Fildişi Sahili Bayrağı, Para Birimi

Fildişi Sahilinin bayrağı 4 Aralık 1959 yılında kabul edilmiştir ve üç dikey şeritten meydana gelmektedir. Bayrağın say kısmı yeşil, ortası beyaz, sol kısmı ise turuncu renktedir. Yeşil renk ile ülkedeki sık ormanlar, beyaz ile ülkedeki birlik, turuncu ile de kuzey bölümündeki savanlar temsil edilir. Fildişi Sahilinde para birimi olarak Batı Afrika CFA Frangı kullanılır.

Fildişi Sahili Gezilecek Yerler

Comoe milli parkı: UNESCO'nun dünya mirasları listesinde yer alan bu park 11.500 kilometrekarelik bir alandadır. Aynı zamanda Afrika'da bulunan en büyük koruma alanı olan bu milli park enfes manzarası ve yaban hayatı ile dikkat çeker. Doğa severlerin en sevdiği yerlerden biri olan bu park ziyaret noktalarından biridir.

Musee des Civilisations de core d'lvoire: Abidjan'da bulunan bu müze ulusal bir müze olma özelliğine sahiptir. Ülkenin kültürel dokusunu, el sanatlarını ve geleneksel yapısını yansıtan bu müze turistlerin uğradığı yerlerdendir. Müzede fildişinden yapılan eşyalara, el yapımı maskelere ve ahşap heykellere ulaşmak mümkündür.

Parc national de tai: Abidjan'da bulunan bu park Afrika'nın zengin bitki örtüsünü ve doğal yaşamını yansımaktadır. Burada safari turları yapabilir, doğa yürüyüşleri ile yeşilliğin tadını çıkarabilirsiniz. Şehir merkezine yakın olmasından dolayı turistlerin mutlaka ziyaret ettikleri yerlerden biri olan bu park oldukça keyiflidir.

Haberin Devamı