Seyahat Burundi nerede, haritası ve komşuları! Burundi bayrağı, para birimi... Burundi gezilecek yerler!

Burundi nerede, haritası ve komşuları! Burundi bayrağı, para birimi... Burundi gezilecek yerler!

Paylaş
Burundi nerede, haritası ve komşuları! Burundi bayrağı, para birimi... Burundi gezilecek yerler!

Burundi, Orta Afrika'da bulunan bir ülkedir. Küçük bir ülke olma özelliğine sahip olan ülkede nüfusun çoğu başkentte yaşar. Komşuları arasında Ruanda, Tanzanya ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti vardır. Burundi nerede, para birimi nedir ve bayrağı nasıldır ayrıntıları ile derledik.

Burundi Afrika kıtasında nüfusu yoğun bir ülkedir. Ülkede nüfusun çoğu Bujumbura başkentinde yaşamaktadır

Haberin Devamı

Burundi Nerede, Haritası ve Komşuları!

Orta Afrika'da yer alan Burundi pek çok kişi tarafından merak edilir. Göller bölgesinde bulunan ve yüksek yaylaların olduğu ülkede nüfusun çoğu başkentte yaşar. Burundi ekvatora yakın olduğundan tropikal iklime sahip olsa da bazı bölgelerinde bu iklim değişiklik gösterebilir. Gece ve gündüz arasında sıcaklık farkının olduğu ülkede para birimi de Burundi frangıdır.

Burundi Bayrağı, Para Birimi

Burundi bayrağı ilk kez 1967 senesinde kullanılmış seneler içinde değişime uğramıştır. Günümüzde kullanılan halini 27 Eylül 1982 tarihinde almıştır. Bayrağın her ucunda beyaz şeritler ile çarpı oluşturulmuş ve üst ile alt kısımlar kırmızı, sağ ve sol kısımlar da yeşil renge boyanmıştır.

Bayrağın ortasında beyaz bir daire vardır ve içinde de biri üstte, ikisi altta üç tane yeşil çerçeveli kırmızı renk altı köşeli yıldız vardır. Kırmızı renk ile bağımsızlık yolunda hayatını kaybedenlerin kanı, yeşil ile umudu, beyaz ile barışı sembolize etmişlerdir. Bayraktaki yıldızlar ise birlik, çalışma ve ilerlemeyi temsil eder. Burundi'de para birimi olan Frank kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Burundi Gezilecek Yerler!

Tanganika Gölü: Baykal gölünden sonra dünyadaki en derin ikinci göl olma özelliğine sahip Tanganika gölü, zengin sualtı yaşamı ile dikkat çeker. Enfes manzarası ve çevresindeki doğa ile bölgedeki en popüler turistik yerlerden biridir.

Kibira National Park: Zengin biyolojik çeşitliliği ile 400 kilometrekarelik alana yayılmış olan doğa alanıdır. Ülkenin başkentine yakın olan bu park 1933 senesine kadar kralların avlanmak için geldikleri bir bölge olmuştur.

Rusizi National Park: Bujumbura şehrine araç ile 20 dakika uzakta olan Rusizi National Park ülkedeki en ünlü yerlerden biridir. Bu nehir boyunca uzun yürüyüşler yapabilir, bu sırada su aygırı, timsah ve flamingo gibi birçok hayvan türünü görebilirsiniz. Nehrin üzerinde yapılan tekne turlarına katılıp bölgeyi daha detaylı inceleme şansına da sahip olabilirsiniz.

Ruvubu National Park: 508 kilometrekare genişliği ile ülkedeki en büyük milli park olmaktadır. Bölgede yaşayan hayvan türleri ve etkileyici doğası ile birçok kişiyi kendine hayran bırakmaktadır. Bu parkta maymun, su aygırı, aslan, leopar ve manda gibi hayvanların yanında 400'ü aşkın kuş türüne de rastlayabilirsiniz.

Haberin Devamı