Seyahat Bangladeş nerede, haritası ve komşuları! Bangladeş bayrağı, para birimi... Bangladeş gezilecek yerler!

Bangladeş nerede, haritası ve komşuları! Bangladeş bayrağı, para birimi... Bangladeş gezilecek yerler!

Paylaş
Bangladeş nerede, haritası ve komşuları! Bangladeş bayrağı, para birimi... Bangladeş gezilecek yerler!

Resmi ismi ile Bangladeş Halk Cumhuriyeti olarak bilinen ülke dünyadaki en kalabalık ülkeler arasındadır. Ayrıca dünyanın en fakir ülkelerinden olan Bangladeş Asya'nın güney tarafından bulunur. Sınır komşuları arasında Hindistan ve Myanmar vardır. Bangladeş para birimi nedir, gezilecek yerleri nelerdir ve bayrağı nasıldır detayları ile derledik.

Bangladeş, Asya'nın güneyinde konumlanmış bir ülkedir. Ülkede yaşayanların çoğu Müslüman olduğundan sınır komşusu Hindistan ile sürekli sorunlar yaşamaktadır.

Haberin Devamı

Bangladeş Nerede, Haritası ve Komşuları!

Bangladeş Halk Cumhuriyeti, Asya'nın güneyinde yer alan ve Hindistan ve Myanmar ile komşu olan ülkedir. Yedi bölgeye ayrılmış ve bu şekilde yönetimi yapılan ülkenin başkenti Dakka şehri olarak karşımıza çıkar. Dakka aynı zamanda ülkedeki en önemli şehirler arasındadır.

Diğer önemli şehirlerin içinde Barisal, Chittagong, Sylhet ve Khulna bulunur. Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Bangladeş'in 2023 verilerine göre nüfusu 164.689,883 olarak tespit edilmiştir. Dünyadaki nüfus sıralamasına göre 8. sırada yer alan bir ülkedir.

Bangladeş Bayrağı, Para Birimi

Bangladeş bayrağı zemini yeşil ve ortasında kırmızı bir güneş olan bir bayraktır. Bayrağın ortasındaki kırmızı güneş ile toprakların üzerine doğan güneş temsil edilmektedir. Bangladeş'te kullanılan para birimi de Taka olarak karşımıza çıkar. Bangladeş bank tarafından dağıtılan takanın alt birimi de poişa olarak bilinmektedir.

Haberin Devamı

Bangladeş Gezilecek Yerler!

Lalbagh Kalesi: Bangladeş'in Dakka şehrinde yer alan Lalbagh Kalesi 1678 senesinde yapımına başlanmış fakat yapımı tamamlanamamış bir kale olma özelliğine sahiptir. Yapımı hiçbir hükümdar tarafından tamamlanamadığı için bu kale Bangladeş'in uğursuz kalesi olarak da bilinir. Batıl inançları kenara bırakırsak mimarisi ile göz doldurduğunu söylemek de mümkündür. Pazar günleri kapalı olan kaleye haftanın altı günü 09:00 ile 17:00 arasında gitmek ve ziyaretten bulunmak mümkündür.

Ahsan Manzil: 1872 senesinde eski bir Fransız fabrikasının yerine inşa edilmiş olan Ahsan Manzil, en renkli yapılar arasındadır. Pembe rengin hakim olduğu bu yere halk arasında pembe saray da denir. 26 odası bulunan bu yapıda evi yaptıran Nawab Abdul Ghani'nin ailesine ait eşyalar ve arkeolojik eserler bulunmaktadır. Perşembe günü kapalı olan bu yere diğer günler 10:30 ile 17:30 saatleri arasında gelmek mümkündür.

Bangladeş Ulusal Hayvanat Bahçesi: Başkent Dakka'da bulunan hayvanat bahçesi şehrin en eğlenceli yerlerinden biridir. Tüm yaştan turistlerin ilgisini çeken ulusal hayvanat bahçesinde farklı iklimlerde yaşayan hayvan türlerini görmek mümkündür. Hayvanat bahçesine pazar günleri hariç 09:00 ile 18:30 arasında ziyarette bulunabilirsiniz.

Haberin Devamı