Seyahat Bakü nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Bakü hangi ülkede, nereye bağlı?

Bakü nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Bakü hangi ülkede, nereye bağlı?

Paylaş
Bakü nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Bakü hangi ülkede, nereye bağlı?

Hazar denizinin batısında yer alan Bakü Azerbaycan ülkesinin başkentidir. Azerbaycan dünyada en çok ziyaret edilen ülkeler arasındadır. Bakü, Azerbaycan'ın başkentinden çok daha fazlasıdır. Bakü Azerbaycan’ın tarihi, kültürel ve iş merkezi konumundadır. Bakü’de gezilecek yerlerin neresi olduğu, Bakü’nün nerede olduğu oldukça merak edilmektedir. Bakü hakkında merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Azerbaycan’ın başkenti olan Bakü hem Azerbaycan’ın en büyük şehri hem de Hazar Denizi ve Kafkasya bölgesinin en büyük şehridir.

Haberin Devamı

Bakü Nerede, Gezilecek Yerleri Nelerdir?

Bakü Azerbaycan ülkesinin başkentidir. Azerbaycan Hazar Denizi'nin batı kıyısında, Abşeron Yarımadası'nın güney tarafında ve Karadeniz'in geniş kıvrımlı kıyıları etrafında yer alır. Bakü ismi Farsça bad kube'den ortaya çıkmıştır ve dağ rüzgarlarının üzerine estiği anlamına gelmektedir.

Bakü'nün Hazar Denizi'nin batı kıyısındaki konumu, onu yıl boyunca şiddetli rüzgarlara maruz bırakırken, aynı zamanda şehri muhteşem sahil manzaralarıyla süsler. Bakü şehrinin en eski kayıtları Orta Çağ'ın başlarına kadar uzanır. Bakü'nün tarihi MS 4-5. yüzyıllara kadar uzanmaktadır.

Bölgeye gelenler ilk olarak Büyük İpek Yolu üzerindeki göç ve ticaret yollarının kavşağı boyunca birçok yerleşim alanları kurdular. Şehir, 1400'lü yıllardaki Moğol istilası sırasında büyük zarar görmüş, ancak sonraki yüzyılda ekonomisi yeniden canlanmıştır.

Haberin Devamı

2 milyondan fazla nüfusu ile Bakü, Hazar Denizi'nin ve tüm Kafkasya bölgesinin en büyük şehridir. Bakü herkes için keşfedilecek yerler sunmaktadır. Bakü’de mutlaka yapmanız gerekenler aşağıdaki şekildedir:

Bakü'de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ilk sırada Bakü Bulvarı bulunmaktadır. Bakü Bulvarı'nda sahil manzaraları eşliğinde yürüyüş yapmak muhteşem bir deneyim olabilir. Devasa set 25 kilometreyi aşar ve etkileyici orijinal mimari gösterileriyle ziyaretçileri şaşırtır.

Tarihin zenginliği ve Eski Dünya cazibesi ile Eski Kent'in Arnavut kaldırımlı labirentinde kaybolun.

Ünlü Sovyet filmi “The Diamond Arm”ın çekildiği Bakü'nün Orta Çağ hükümet merkezi Şirvanşahlar Sarayı'nda kendinizi krallar gibi hissedin.

Somut bir tarih dersi ve muhteşem bir şehir manzarası sunan, şehrin sembolü ve başkentin en gizemli yapılarından biri olan Kız Kulesi'ne tırmanın.

Nagorny Park Bakü'nün en yüksek noktasıdır. Buradan Hazar Denizive Bakü'nün etkileyici manzaralarına şahitlik edebilirsiniz.

Geleneksel yerel halıların güzel süslemeleri ve iç içe geçmiş renkleriyle Azerbaycan'ın hikayelerini anlatan Halı Müzesi'nde yolunuzu örün.

Bakü Hangi Ülkede, Nereye Bağlı?

Bakü Güney Batı Asya’da bulunan Azerbaycan Cumhuriyeti ülkesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Azerbaycan'ın başkenti olan Bakü resmi olarak Azerbaycan Cumhuriyeti’ne bağlıdır.

Haberin Devamı