Seyahat Bahreyn nerede, haritası ve komşuları! Bahreyn bayrağı, para birimi... Bahreyn gezilecek yerler!

Bahreyn nerede, haritası ve komşuları! Bahreyn bayrağı, para birimi... Bahreyn gezilecek yerler!

Paylaş
Bahreyn nerede, haritası ve komşuları! Bahreyn bayrağı, para birimi... Bahreyn gezilecek yerler!

Basra körfezinde yer alan Bahreyn birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Ada ülkesi olan Bahreyn irili ufaklı olmak üzere toplamda 30 adadan meydana gelir. En büyük adaları Manama, Muharrak ve Sitra olarak bilinmektedir. Bahreyn nerede, bayrağı nasıl ve para birimi nedir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Bahreyn, Basra körfezinde bulunan bir ada ülkesidir. Başkenti Manama olan ülkenin ayrıca en büyük adası da Manama'dır.

Haberin Devamı

Bahreyn Nerede, Haritası ve Komşuları!

Körfez ülkelerinden biri olan Bahreyn konumuna bakıldığı zaman 30 adadan oluşan bir ada ülkesi olarak karşımıza çıkar. Başkent Manama ülkenin hem başkenti hem de en büyük adası olma özelliğine sahiptir. Diğer büyük adaları arasında da Muharrak adası ile Sitra adası yer alır.

2011 senesinde Birleşmiş milletler kalkınma programı tarafından hazırlanmış olan programda en gelişmiş ülkeler arasında bulunmaktadır. Bu programdaki verilere göre 42. sırada yer alan Bahreyn turist çeken bir ülkedir.

Bahreyn Bayrağı, Para Birimi

Bahreyn bayrağında kırmızı zemin üzerinde sol kısmında beş üçgen çıkıntısı olan beyaz yerler vardır. Beyaz kısmın kırmızı taraf içine giren yerinde zikzak çıkıntılar vardır. Bu çıkıntıların beş adet olması ile İslam'ın beş şartı simgelenmiştir.

Haberin Devamı

Zeminin kırmızı renk olması ise İran liman kentlerinin geleneksel rengi olmasındandır. Bahreyn'de para birimi olarak ise Bahreyn dinarı kullanılmaktadır. 1965 senesinden beri tedavülde olan Bahreyn dinarının uluslararası numarası da 48'dir.

Bahreyn Gezilecek Yerler!

Bahreyn ulusal müzesi: Şehrin eski arkeolojik eserlerinin sergilendiği ulusal müze Manama'da yer alan Kral Faysal yolunun yakınlarında konumlanmıştır. Yapımı esmasında 30 milyon dolardan fazla harcanmış olan müze 27800 metrekarelik bir alanda bulunur. Dokuz farklı galeriden oluşmuş olan bu müzenin hemen yanındaki ulusal tiyatro da ziyarete gelen kişiler tarafından dolaşılmaktadır.

Bahreyn kalesi: Portekiz kalesi adıyla da bilinen Bahreyn kalesi 2005 senesinden günümüze kadar UNESCO dünya mirası listesinde bulunmaktadır. Arap yarım adasının üzerinde yer alan bu arkeolojik bölge Dilmun uygarlığına da başkentlik yapmıştır. Ayrıca bu kale yedi farklı medeniyete daha ev sahipliği yapmış bir kale olma özelliğindedir.

Fatih Camii: Aynı anca 7000 kişinin ibadet edebileceği kadar geniş bir alanda konumlanmış olan Fatih camii 6500 metrekarelik bir alanın üzerine inşa edilmiştir. Günümüzde de dünyadaki en büyük camilerden biri olan bu cami ayrıca dünyadaki en büyük fiberglas kubbeye de sahiptir. Cuma günleri ziyarete kapalı olan camii haftanın diğer günlerinde 09:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Haberin Devamı