Seyahat Filipinler nerede, haritası ve komşuları! Filipinler bayrağı, para birimi... Filipinler gezilecek yerler!

Filipinler nerede, haritası ve komşuları! Filipinler bayrağı, para birimi... Filipinler gezilecek yerler!

Paylaş
Filipinler nerede, haritası ve komşuları! Filipinler bayrağı, para birimi... Filipinler gezilecek yerler!

Filipinler Güneydoğu Asya'da bulunan ve Pasifik okyanusunun batısında yer alan bir ülkedir. Hiçbir ülke ile bağlantısı olmayan ülkenin yakınında Tayvan, Malezya, Vietnam ve Çin bulunur. Filipinler'de 80 idari bölüm ve 120 şehir vardır. Filipinler nerede, bayrağı nasıldır ve gezilecek yerleri hakkında merak edilenler.

Filipinler Güneydoğu Asya'da konumlanmış olan bir ülkedir. Pasifik okyanusunun batı kısmında yer alan Filipinler'in diğer ülkeler ile kara bağlantısı bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

Filipinler Nerede, Haritası ve Komşuları!

Filipinler, diğer hiçbir ülke ile kara bağlantısı olmayan bir ülkedir. Güneydoğu Asya'da bulunan Filipinler Pasifi okyanusunun batı bölümünde yer almaktadır. Büyüklü küçüklü 7641 adadan oluşan Filipinler'in yüz ölçümü 300.000 kilometrekaredir. Filipinler'in yakınında olan ülkeler arasında Çin, Endonezya, Tayvan, Malezya ve Vietnam vardır.

Filipinler'de din ile devlet işleri birbirinden ayrılmıştır ve ülke laik bir ülkedir. Uzun süre İspanyol kültürünün etkisi altında kalmış olduğundan ülkede Katolik inancı hakimdir Filipin şehirleri arasında Manila, Caloocan city, Davao city, Cebu city ve Las pinas city vardır.

Filipinler Bayrağı, Para Birimi

Filipinler devletinin bayrağı beyaz, scarlet ile kraliyet mavisi renklerinden oluşur. Bayrağın solunda bulunan beyazlığın içerisinde sekiz köşeli altın sarısı güneş bulunur. Sekiz köşeli güneş ile ülkenin sekiz bölgesi temsil eder.

Haberin Devamı

Bayraktaki kırmızı ile özgürlük için dökülen kan sembolize edilmiştir. Bayraktaki beyaz üçgen eşitlik anlamına gelirken beyaz renk temiz olma ve saflık demektir. Filipinler'de para birimi olan Filipin pesosu kullanılmaktadır.

Filipinler Gezilecek Yerler!

Puerto princera yeraltı nehri: Yeryüzündeki en güzel ada olarak da bilinen Palawan adasında yer alan Puerto princesa yeraltı nehri 8,2 kilometre uzunluğunda dünyadaki en uzun yeraltı nehridir. UNESCO tarafından dünya miras listesine alınmış olan yeraltı nehrinde rehberler eşliğinde nehrin tarihini dinleyerek gezmek mümkündür. Belirli bölümlerinde mağaraların altından geçilirken sarkıtlarla karşılaşmak da mümkündür. Nehri gezen kişilerin güvenlik önlemlerine uymaları ve can yeleklerini üzerlerinden çıkarmamaları önerilir.

Manila katedrali: Şehirde mimarisi ile dikkat çeken Manila katedrali en beğenilen katedrallerden biridir. Hıristiyanlığın yayılması ile birlikte şehirde batı mimarisi ile inşa edilmiş bir yapıdır. Tayfunlar ve depremler nedeni ile zarar görmüş olsa da temel yapısına herhangi bir zarar verilmeden restore edilmiş bir katedraldir.

Pirinç tarlaları: 1995 senesinde UNESCO tarafından dünya kültür mirası seçilmiş olan pirinç tarlaları Luzon yerlileri tarafından 2000 sene önce kurulmuştur. Deniz seviyesinden 1300 metre yüksekte çamurdan duvarlar yapılmış ve tarlada tineon pirinçler yetiştirilmeye başlanmıştır. Filipinler'de görülmesi gereken yerler arasında bulunan pirinç tarlaları peyzajı ile de dikkat çekmektedir.

Haberin Devamı