Seyahat Filistin nerede, haritası ve komşuları! Filistin bayrağı, para birimi... Filistin gezilecek yerler!

Filistin nerede, haritası ve komşuları! Filistin bayrağı, para birimi... Filistin gezilecek yerler!

Paylaş
Filistin nerede, haritası ve komşuları! Filistin bayrağı, para birimi... Filistin gezilecek yerler!

Filistin geniş bir coğrafi bölgeye sahip olan ülkelerdendir. Sınırları ile ilgili tartışmalar günümüzde hala tartışılmaya devam eder. Yüz ölçümü 6220 kilometrekare olan ülke ılıman bir iklime sahiptir. Filistin nerede, komşuları kimler ve bayrağı nasıldır sizin için Filistin hakkında merak edilen ayrıntıları derledik.

Filistin Doğu Akdeniz ve Orta Doğu'daki İsrail toprakları ile beraber Gazze şeridi ve Batı Şeria'yı da kapsayan bölgede bulunur. Ilıman iklime sahip olan ülkede en yüksek sıcaklık ortalama 33 derecedir.

Haberin Devamı

Filistin Nerede, Haritası ve Komşuları!

Geniş bir coğrafi alana sahip olan Filistin Orta Doğu ile Doğu Akdeniz'deki İsrail topraklarının yanında Batı Şeria ile Gazze şeridini de kapsar.

Sınırları ile ilgili tartışmalar günümüzde hala sürse de ülkenin doğusunda Suriye çölü, kuzeyinde Lübnan, güneyinde Kızıldeniz ve batısında da Akdeniz vardır.

Filistin mutfağında genelde sebze ile deniz ürünleri tüketilir. Ilıman bir iklime sahiptir ve yıllık en yüksek sıcaklığı 33 derece olur.

Filistin Bayrağı, Para Birimi

Filistin bayrağı üç eşit boyutta olmak üzere siyah, beyaz, yeşil renkten oluşmaktadır. Bunu sol taraftaki en uç nokta kısmı bayrağı ortalayan kırmızı ikizkenar üçgen tamamlar. Bayrak Sudan, Ürdün ve Batı Sahra bayraklarına çok benzemektedir.

30 Eylül 2015 tarihinden beri de Birleşmiş Milletlerin binasının önünde Filistin'in bayrağı asılıdır. Filistin'de para birimi olarak ise Ürdün dinarı ile Yeni İsrail şekeli kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Filistin Gezilecek Yerler!

Yad Vashem: Tarihteki en büyük insanlık utançlarından biri de soykırımlar olarak karşımıza çıkar. Yahudi soykırımından sonra milyonlarca Yahudi de hayatını kaybetmiştir. Hatta yalnızca Yahudiler değil onlara yardım eden herkes de zulüm görmüştür. Onları anmak için yapılmış olan Yad Vashem belgeler ve fotoğraflar ile zenginleştirilmiş şekilde turistleri beklemektedir.

İsrail müzesi: Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yerel kalıntıları ve eserleri birleştirerek İsrail müzesi oluşturulmuştur. Zengin bir koleksiyona sahip olan İsrail müzesi hem ülke hem de dünya için önemli bir müzedir. Kudüs'ü bile geziyor olsanız buradaki eserleri inceleyebilir ve farklı yerler hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Jaffa caddesi: Kudüs'te tarihi eserleri gezdikten sonra alışveriş yapmak isteyenlerin ilk tercihi Jadda caddesidir. Cadde boyunca ünlü markaların mağazaları, kafeler ve butik dükkanlar vardır. Dinlenme yeri olarak da tercih edilebilen Jaffa caddesi gün içinde oldukça hareketli bir atmosfere sahip olur.

Tapınak tepesi: Tapınak şövalyelerinin merkezi olan tapınak tepesi için Hz. İbrahim'in oğlunu kurban ederken bulunduğu yer olduğu söylenir. Dolayısı ile tapınak tepesi Musevilerin kutsal toprakları olarak kabul edilir.

Haberin Devamı