Seyahat Fransa nerede, haritası ve komşuları! Fransa bayrağı, para birimi... Fransa gezilecek yerler!

Fransa nerede, haritası ve komşuları! Fransa bayrağı, para birimi... Fransa gezilecek yerler!

Paylaş
Fransa nerede, haritası ve komşuları! Fransa bayrağı, para birimi... Fransa gezilecek yerler!

Fransa, Avrupa'nın batısında bulunan bir ülkedir. Dünyanın en kalabalık 22. ülkesi olan Fransa'da nüfus artış hızı dünya geneline göre az seyreder. Fransa'nın başkenti Paris olarak karşımıza çıkar. Fransa nerede, komşuları hangi ülkeler ve gezilecek yerler nereler? Merak edilen soruların yanıtlarını Posta.com.tr okurları için derledik.

 Fransa, Avrupa'nın batı kısmında yer almaktadır. Fransa'nın komşuları arasında Almanya, İtalya, İsviçre ve Lüksemburg bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 FRANSA NEREDE, HARİTASI VE KOMŞULARI

Avrupa'nın batı bölümünde konumlanmış olan Fransa Belçika, İspanya, İtalya, Almanya, Lüksemburg ve İsviçre ile sınır komşusudur. Ülke İngiliz kanalından Akdeniz'e, oradan da Kuzey denizine kadar geniş bir alanda bulunur. Dünyadaki en kalabalık 22. ülke olan Fransa bölgelerden oluşan bir ülkedir.

Başkenti Paris olan ülkenin önemli şehirleri arasında Nantes, Strasbourg, Bordo, Marsilya ve Lyon bulunur. Ülkede 2002 senesine kadar Fransız Frangı kullanılsa da bu tarihten sonra Euro kullanılmaya başlanmıştır. Fransa'da resmi olarak konuşulan dil Fransızcadır fakat ülkede İngilizce de konuşulmaktadır.

FRANSA BAYRAĞI, PARA BİRİMİ

Fransa bayrağı soldan sağa dikey şekilde mavi, beyaz ve kırmızı renklerden oluşmaktadır. Mavi renk ile adalet, liberalizm ve bireycilik temsil edilir. Bayraktaki beyaz renk eşitliği temsil ederken kırmızı da kardeşlik, kan, cesaret ve milliyetçiliği temsil etmektedir. Fransa'da para birimi olarak Euro kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

FRANSA GEZİLECEK YERLER

  • Eyfel kulesi: Paris dendiği zaman akla ilk gelen yer olan Eyfel kulesinin tepesine çıkarak şehrin muhteşem manzarasına bakmak mümkündür. Hemen aşağısında Champ de Mars'ın yumuşak ve yeşil çimenlerinde piknik yapabilirsiniz.
  • Şanzelize caddesi: Fransa'daki en ünlü caddelerden biri olan Şanzelize caddesi Fransa'ya gelenlerin ziyaret noktaları arasındadır. Burada dünyaca ünlü markaların mağazalarını gezebilir ve hediyelik eşya dükkanlarına uğrayabilirsiniz. Özellikle yılbaşı zamanında yapılan ışıklandırması da turistlerin ilgisini çeker.
  • Disneyland: Paris'te bulunan Disneyland 2000 hektarlık devasa büyüklüğü ile büyükten küçüğe herkesin ziyaret etmek istediği yerlerden biridir. Disneyland karakterlerini görebileceğiniz parkın içinde karakterler ile fotoğraf çekilebilirsiniz. Disneyland haftanın her günü 10:00 ile 20:00 saatleri arasında açıktır.
  • Zafer takı: Şanzelize caddesinin batısında yer alan Zafer takı Paris'te yer alan tarihi bir anıttır. 49 metre yüksekliğinde olan tak, şehirdeki en önemli anıtlardandır. 19. yüzyılda Napolyan Bonapart'ın isteği ile kurulmuş olan Zafer takı 1923 senesinden beri ziyaret edilmektedir.
  •  Louvre müzesi: Dünyadaki en önemli müzelerden biri olan Louvre müzesi şehirdeki önemli kültür noktalarından biridir. Mona Lisa tablosunun da bulunduğu yerde 30 binden fazla eser sergilenmektedir.