Seyahat Liberya nerede, haritası ve komşuları! Liberya bayrağı, para birimi... Liberya gezilecek yerler!

Liberya nerede, haritası ve komşuları! Liberya bayrağı, para birimi... Liberya gezilecek yerler!

Paylaş
Liberya nerede, haritası ve komşuları! Liberya bayrağı, para birimi... Liberya gezilecek yerler!

Liberya, resmi adıyla Liberya cumhuriyetidir. Batı Afrika'da yer alan Liberya Latince liber sözcüğünün baz alınması ile isimlendirilmiştir. Kuzey Atlas okyanusunun kıyısında bulunan ülke Sierra Leone ile Fildişi sahili arasındadır. Liberya nerede, komşuları kimler ve para birimi nedir sizler için derledik.

Liberya, Batı Afrika ülkesidir. Ülke, Kuzey atlas okyanusu kıyısında konumlanmıştır.

Haberin Devamı

Liberya Nerede, Haritası ve Komşuları!

Kuzey Atlas okyanusu kıyısında bulunan Liberya Fildişi sahili ve Sierra Leone arasındadır. Batı Afrika'da bulunan ülkenin nüfusu tahmini olarak 5.057,682'dir. Liberya'da 15 eyalet vardır ve bunlar arasında Grand bassa, Margibi, Nimba, Sinoe gibi şehirler vardır. Liberya'nın başkenti Monravia kentidir ve ülkedeki en önemli şehir olma özelliğine sahiptir.

Liberya Bayrağı, Para Birimi

Liberya bayrağı günümüzdeki şekli ile 26 Temmuz 1847'de kullanılmaya başlanmıştır. Bayrak, altı kırmızı, beş beyaz yatay şeritten oluşur. Kırmızı ve beyaz şeritler birbiri arkasına sıralanmıştır ve bayrağın göndere çekilen sol üst tarafında mavi kare vardır. Karenin ortasında beyaz beş köşeli yıldız vardır.

Bayraktaki 11 yatay şerit ülkenin bağımsızlık bildirisine imza atan 11 insanı sembolize eder. Kırmızı cesareti, beyaz da yüksek morali ifade eder. Sol üstteki beyaz yıldız kölelerin yeniden kazandığı bağımsızlığı temsil ederken zeminin mavi olması da Afrikalıların ana vatanını temsil eder. Liberya'da para birimi olarak da Liberya doları kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Liberya Gezilecek Yerler!

Liberya ulusal müzesi: Liberya hakkında derin bilgi edinmek isteyenlerin ya da tarih ve kültür merakı olanların ilk tercih ettiği yerlerden biridir. Liberya ulusal müzesinde geleneklere dair bilmediğiniz detayları ya da ülkenin yerel yaşamı hakkında bilgileri edinebilirsiniz. Müzeye gittiğiniz zaman sergi salonunda yer alan geleneksel giysilere, resimlere ve tarihi eserlere de göz atmalısınız.

Careysburg bölgesi: Ülkenin başkenti Monrovia'daki en ünlü turistik yerlerden biridir. Güney Amerika tarzı evler, kiliseler ve müzeler de burada yer almaktadır. Ülkeye dair olan ilginizi artıracak olan bu bölgede fotoğraf çekebilir ve bölgeyi detaylı bir şekilde gezebilirsiniz.

Sapo ulusal parkı: Doğal yaşam alanları açısından zengin olan bu ülkede mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri de Sapo ulusal parkıdır. Antilop ve fil gibi vahşi hayvanları da görebileceğiniz bu parkta temiz hava alabilir ve muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz.

Buchanan: Ülkedeki en çok ziyaret edilen yerlerden biri de Bunchacan şehridir. Altın rengi kumsalı ile ünlü olan Ce ce sahili de bu şehirdeki en sevilen noktalardandır. Plaj Hindistan cevizi ağaçları ile çevrilidir ve turistlerin ilgisini çeker.

Haberin Devamı