Seyahat Karaburun nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Karaburun hangi şehirde, nereye bağlı?

Karaburun nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Karaburun hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Karaburun nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Karaburun hangi şehirde, nereye bağlı?

Karaburun, İzmir'e bağlı bir ilçedir. Nüfusunun 9575 kişi olduğu tahmin edilen ilçenin kent merkezine uzaklığı 106 km'dir. Karaburun Burgaz arkası, iskele, kaza ve bodrum olmak üzere 4 kısımdan oluşmaktadır. Karaburun nerede, hangi şehirdedir ve gezilecek yerleri nelerdir sizler için ayrıntıları ile derledik.

Karaburun, İzmir'in bir ilçesidir. İlçede Akdeniz iklimi hakim olmaktadır.

Haberin Devamı

Karaburun Nerede, Gezilecek Yerleri Nelerdir?

Karaburun, İzmir'in Ege denizine uzanan Urla yarımadasının Gerence ve Balıklıova koyları arasındadır. İzmir'e uzaklığı 100 kilometre olan Karaburun'un doğusunda Urla, güneyinde Çeşme yer alır. İzmir körfezinin girişinde bulunan Karaburun 'un deniz seviyesine olan yüksekliği de 50 metredir. Karaburun'a giden kişiler burada ziyaret edilmesi gereken yerleri de merak ederler. Karaburun gezilecek yerler şu şekildedir:

Karaburun İskelesi: İlçenin en turistik yerlerinden biri olan Karaburun iskelesi konumu nedeniyle birçok noktadan yürüyerek gidilebilecek yerdedir. Karaburun iskelesi özellikle hava güzel olduğunda çok daha hareketlidir. Balık sezonunda balıkçıları da burada görmek mümkündür. İyi bir dalış noktası olmasından dolayı dalış turlarına da ev sahipliği yapmaktadır.

Haberin Devamı

Dilek Pınarı: Karaburun'un ilçe merkezinde yer alan Dilek pınarı Antik Yunan'da önemli bir yere sahiptir. Bir efsaneye göre bir peri kızına yüz vermeyen ve sudaki görüntüsüne aşık olan Narcissos imkansız aşkı nedeniyle hastalanmıştır. Sonrasında hayatına son vermiş ve nergis çiçeğine dönüşmüştür. Buradaki çiçeklerin de Narcissos'un mirası olduğu rivayet edilir. Dilek pınarını her sene ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz.

Saip köyü: Karaburun'un ilçe merkezine 3 kilometre uzakta olan Saip köyü taş evlerin ağırlıklı olduğu bir yerdir. Yüksek bir noktada yer alan köy kendine has doğası ve temiz denizi ile ön plana çıkar. Saip köyünde yer alan Olcabük plajında da denize ücretsiz bir şekilde girmek mümkündür.

Karaburun Hangi Şehirde, Nereye Bağlı?

İzmir'in bir ilçesi olan Karaburun özellikle de yaz aylarında kalabalık olan bir ilçedir. İstanbul'a uzaklığı ortalama 25 kilometre olan Karaburun plajları ile dikkat çeker. Yunanistan'ın Midilli adasına da yakın olan Karaburun'un güneyinde çeşme, doğusunda da Urla bulunur.

Doğu, kuzey batısı denizler ile çevrili olan ve İzmir körfezinin giriş kısmında yer alan Karaburun deniz seviyesinden 50 metre yüksektedir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu ilçede bitki örtüsü de Akdeniz bitki örtüsüdür.

Karaburun'da yazlar sıcak ve kurak geçerken kışlar ise ılık ve yağışlı geçmektedir. Son 5 senelik sıcaklık ortalamasına göre en düşük sıcaklık -2 en yüksek ise +36 derece olmuştur.

Haberin Devamı