Seyahat Kamboçya nerede, haritası ve komşuları! Kamboçya bayrağı, para birimi... Kamboçya gezilecek yerler!

Kamboçya nerede, haritası ve komşuları! Kamboçya bayrağı, para birimi... Kamboçya gezilecek yerler!

Paylaş

Kamboçya, Kamboçya krallığı olarak bilinen bir ülkedir. Güney Asya'da bulunan bu ülke turizm bakımından gelişmiş bir ülkedir.

Haberin Devamı

Kamboçya Nerede, Haritası ve Komşuları!

Kamboçya, Asya kıtasının Güney Asya bölümünde bulunan bir ülkedir. Sınırları kuzey batı bölgesinde Tayland, doğu bölgesinde Vietnam, kuzeydoğu bölgesinde de Laos olarak bilinir. Ülke 9 Kasım 1953 tarihinde Fransa'dan özgürlüğünü kazanmış ve bağımsızlığını ilan etmiştir.

Yoksulluk, siyasi sorunlar ve politik sorunlar ile mücadele eden ülke son 10 sene içinde gelişmeye başlamış ve ekonomisini büyütmüştür. 181.035 kilometrekarelik bir alana sahip olan Kamboçya ülkesi dünya nüfus sıralamasında 71. sırada yer alır.

Kamboçya Bayrağı, Para Birimi

Kamboçya bayrağı eşit olmayan üç kısma ayrılır. Alt ve üst kısımları mavi, ortasında kırmızı bir şerit olan bayrağın kırmızı ortasında tarihi Angkor wat tapınağının çizimi bulunur. Günümüzde kullanılan bayrak ilk olarak 1948 senesinde oluşturulmuş fakat 1993 yılında son halini alarak kullanılmaya devam edilmiştir. Kamboçya'da para birimi olarak Kamboçya Rieli kullanılır.

Haberin Devamı

Kamboçya Gezilecek Yerler!

Phnom penh: Kamboçya'nın başkenti Phnom penh, bir dönemde Asya'nın incisi olarak da isimlendirilen Fransız sömürgesinden kurtulmasından sonra çok turist çekmiştir. En çok turist alan noktalardan biri olan Phnom penh muhteşem mimarisi ve mistik atmosferi ile göz kamaştırmaktadır.

Siem reap: Her sene milyonlarca insanın ziyaretini alan Angkor wat tapınaklarının bulunduğu Siem reap şehri en ünlü Kamboçya şehirlerinden biridir. Fransız sömürge zamanından kalma iş merkezleri, yapıları ve birbirinden farklı tarihi evleri ile turistlerin en çok ilgisini çeken yerlerdendir. Şehre giden kişilerin bisiklet turu sonrasında tonle sap gölündeki yüzen evleri de ziyaret etmeleri önerilmektedir.

Sihanoukville: Kamboçya'nın deniz ve güneş keyfini çıkarabileceğiniz en güzel yerlerden biridir. Huzurlu olması yanında ucuz olması da turistlerin ilgisini çeken noktalar arasında sayılır. Şehirde özellikle de Victory hill bölgesi çok fazla ziyaretçi alır. Plajlar arasında gidip gelirken motosiklet kiralayabilir ve sokakları da keşfedebilirsiniz.

Kampot kasabası: Kamboçya, Asya'da hayatın yavaş ilerlediği ve hayatın ucuz olduğu ülkeler arasındadır. Bu da turist gelen kişilerin buraya yerleşmesine neden olan bir özelliktir. Kampot kasabası da durağan görünüme sahip olan kasabalar arasındadır.

Haberin Devamı