Seyahat Libya nerede, haritası ve komşuları! Libya bayrağı, para birimi... Libya gezilecek yerler!

Libya nerede, haritası ve komşuları! Libya bayrağı, para birimi... Libya gezilecek yerler!

Paylaş
Libya nerede, haritası ve komşuları! Libya bayrağı, para birimi... Libya gezilecek yerler!

Akdeniz'e kıyısı bulunan ülkelerden biri olan Libya önemli ülkelerden biridir. Kuzey Afrika ülkesi olan Libya Cezayir, Tunus, Sudan ve Mısır ile de komşudur. Libya'da halkın ortalama %80'i Arapça konuşmaktadır. Libya nerede, bayrağı nasıldır ve gezilecek yerleri nerelerdir? İşte, tüm detaylar.

Libya, Kuzey Afrika ülkesidir ve Akdeniz'e uzun sınırı bulunmaktadır. Libya ile Türkiye arasında 4403 kilometrekarelik bir mesafe bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Libya Nerede, Haritası ve Komşuları!

Petrol açısından zengin ülkeler arasında yer alan Libya, stratejik olarak da önemli bir ülke olarak karşımıza çıkar. Afrika kıtasının kuzey kısmında bulunan Libya Akdeniz'e uzun kıyısı olan bir ülke olma özelliğine sahiptir. 1,8 milyon kilometrekarelik yüz ölçümü ile Afrika'nın dördüncü en büyük ülkesi olan Libya Kuzey yarım kürede yer almaktadır.

6 ülke ile komşu olan Libya Cezayir, Çad, Mısır, Sudan, Tunus ve Nijer komşudur. Libya halkı daha çok Arapça konuşsa da ülkede Berberice kullanıldığı da bilinmektedir. Ülkenin başkenti Trablus'tur. Burada birçok müze ile arşivler bulunduğundan her sene çok turist almaktadır.

Libya Bayrağı, Para Birimi

Litvanya bayrağı yatay olarak kırmızı, siyah ve yeşil şeritlerden oluşur. Siyah ve ortada olan kısmın ortasında beyaz renkte ay ve yıldız vardır. İlk kez 24 Aralık 1951'de kullanılmış olan bayrak daha sonra 27 Şubat 2011'de de kullanılmaya başlanmıştır. Litvanya'da para birimi olarak Libya dinarı kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Libya Gezilecek Yerler!

Acacus dağları: Fil ve at gibi çeşitli hayvan figürlerinin resmedildiği kaya çizimlerinin olduğu ve çevresi çöllerle kaplı bir dağdır. Libya'da görülmesi gereken yerlerin başında bulunan Acacus dağları kaya çizimlerine ev sahipliği yapmaktadır. 1985 senesinden bu yana UNESCO'nun dünya mirasları listesinde yer alan Acacus dağları turistlerin ilk tercihlerinden biridir.

Sabratha: Trablus'un batısında yer alan bir antik bölge olma özelliğine sahip olan Sabratha, 1982 senesinde UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınmıştır. M.Ö 500'lü yıllardan önce kurulduğu tahmin edilen bu antik bölgenin Akdeniz'e kıyısı olduğundan önemli bir liman konumunda olduğu bilinir. Tarihsel süreçte yaşadığı depremler ile hasar görse de bölgede çok sayıda tarihi kalıntılara rastlamak mümkündür.

Kızıl kale müzesi: UNESCO işbirliği ile 1919 tarihinde hayata geçirilmiş olan ve günümüzde de Assaraya Al hamra müzesi olarak bilinen kıızl kale müzesi önceden Libya müzesi olarak da bilinir. İçerisinde 5000 yıl önceden kalma birçok eserin sergilendiği müzede ülke tarihi ile ilgili ilginç bilgiler edinmek mümkündür.

Haberin Devamı