Seyahat Lihtenştayn nerede, haritası ve komşuları! Lihtenştayn bayrağı, para birimi... Lihtenştayn gezilecek yerler!

Lihtenştayn nerede, haritası ve komşuları! Lihtenştayn bayrağı, para birimi... Lihtenştayn gezilecek yerler!

Paylaş
Lihtenştayn nerede, haritası ve komşuları! Lihtenştayn bayrağı, para birimi... Lihtenştayn gezilecek yerler!

Lihtenştayn, resmi adı ile Lihtenştayn Prensliği olan bir ülkedir. Yüz ölçümü bakımından Avrupa'daki dördüncü küçük ülkedir. Lihtenştayn Orta Avrupa'da bulunur. Lihtenştayn para birimi nedir, komşuları kimlerdir, bayrağı nasıldır ve gezilecek yerleri hakkında merak edilen tüm ayrıntıları derledik.

Lihtenştayn Orta Avrupa'da yer alan küçük bir prensliktir. Ülkenin yarısını Alp bölgesi, diğer yarısını da Ren vadisi oluşturur.

Haberin Devamı

Lihtenştayn Nerede, Haritası ve Komşuları!

Resmi adıyla Lihtenştayn Prensliği olan ülke Orta Avrupa'da yer alan küçük bir ülkedir. Avrupa'da bulunan 4. küçük ülke olan Lihtenştayn bir yandan Ren vadisi diğer yandan da Alp bölgesi ile çevrelenmiştir. Ülkenin batısında İsviçre, doğusunda Avusturya bulunurken komşuları ile denize kıyısı olmayan bir ülkedir.

160 kilometrekarelik yüzölçümü ile dünyadaki 6., Avrupa'daki 4. küçük ülke olma özelliğine sahiptir. Schengen ülkelerinden biri olan Lihtenştayn 1995 tarihinden beri Avrupa içinden pasaportsuz seyahat almaktadır. Ülkede havaalanı olmadığından buraya tren ya da toplu taşıma araçları ile gelinmesi gerekmektedir.

Lihtenştayn Bayrağı, Para Birimi

Lihtenştayn bayrağı üstte mavi altta kırmızı olmak üzere iki eşit uzanmış yatay şeritten oluşmaktadır. Mavi şeridin son ortasında altın sarı taç vardır. Lihtenştayn bayrağı 1934'te kabul edilmiştir ve günümüzde hala kullanılmaktadır. Lihtenştayn'da ulusal para birimi olarak da İsviçre Frangı kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Lihtenştayn Gezilecek Yerler!

Schloss Vaduz: Ülkenin başkenti Vaduz'da bulunan Schloss Vaduz Alplerin yamacında yer almaktadır. 12. yüzyılda inşa edilmiş bir tarihi şato olan bu yer ülkedeki sembol yerler arasındadır. Günümüzde prensin ikametgahı olarak da kullanılan Schloss Vaduz ülkedeki ulusal bayram olan 15 Ağustos harici ziyarete kapalıdır. 15 Ağustos tarihinde şatoyu ziyaret etmek mümkündür.

Vaduz katedrali: Ülkedeki turistik noktalardan büyük çoğunluğuna ev sahipliği yapan Vaduz şehrinde Vaduz katedralini de ziyaret edebilirsiniz. 1874 senesinde Friedrich Von Schmidt tarafından inşa ettirilmiş olan katedral koruyucu aziz Florinus of Remüs'e ithaf edilmiştir.

Alp dağları: Avrupa'da kayak yapmak için en güzel seçeneklerden biri olan Alp dağları Lihtenştayn'dadır. Modern kayak tesisleri ile kış turizminin gelişmiş olduğu Alp dağlarında Kasım ayından itibaren kayak yapmak mümkündür. İlk kez kayak yapacak kişilerin uzman hocalardan yardım alması önerilir.

Lihtenştayn sanat müzesi: İsveçli mimar Christian Kerez, Meinrad Morger ve Heinrich Degelo'nun büyük emeği olan sanat müzesi ülkedeki modern ve ulusal sanat çalışmalarının sergilendiği müzedir. Bu müzeyi ziyaret ederek ülkedeki sanatsal faaliyetler ve çalışmalar hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Haberin Devamı