Seyahat Nikaragua nerede, haritası ve komşuları! Nikaragua bayrağı, para birimi... Nikaragua gezilecek yerler!

Nikaragua nerede, haritası ve komşuları! Nikaragua bayrağı, para birimi... Nikaragua gezilecek yerler!

Paylaş
Nikaragua nerede, haritası ve komşuları! Nikaragua bayrağı, para birimi... Nikaragua gezilecek yerler!

Nikaragua, resmi ismi ile Nikaragua cumhuriyeti olan bir ülkedir. Orta Amerika'daki en büyük ülkelerden biri olan Nikaragua'nın başkenti Managua şehridir. Ülkedeki nüfusun beşte biri başkentte yaşamaktadır. Nikaragua nerede, komşuları kimlerdir, para birimi nedir ve bayrağı nasıldır? İşte, tüm detaylar.

Nikaragua, Orta Amerika'daki en büyük ülkeler arasındadır. Kuzeyde Honduras, güneyde Kosta Rika ile komşudur.

Haberin Devamı

Nikaragua Nerede, Haritası ve Komşuları!

Nikaragua ülkesi Orta Amerika'da konumlandırılmış olan bir ülkedir. Ülkenin güney kesiminde Kosta Rika, kuzey kesiminde de Hinduras yer alır. Ülkenin doğu kesimi Karayip denizi, batı kesimi de Büyük Okyanus ile çevrilmiştir. Ülkede resmi dil olarak İspanyolca konuşulmaktadır. Ayrıca Sumoca, İngiizce, Ramaca, Garifunaca ve Miskitoca dilleri de konuşulmaktadır.

Nikaragua Bayrağı, Para Birimi

Nikaragua bayrağı 1972 senesinden beri kullanılmaktadır. Yatay şekilde sıralanan ve bayrağı üçe bölen mavi, beyaz ve mavi şeritlerden oluşan bir bayraktır. Mavi şeritler ülkenin kıyısının olduğu Pasifik okyanusu ve Karayipler'i simgeler. Ortadaki beyaz şerit Orta Amerika ülkesi olmasından dolayı kullanılmıştır.

Haberin Devamı

Bayrağın tam ortasında devletin resmi arması vardır. Arma altın sarısı bir üçgen içinde konumlanmıştır. Denizin ortasında yükselen beş volkanik dağ, gökkuşağı ve Frigya başlığı ile yayılan ışık vardır. Bu üçgen Nikaragua cumhuriyeti ve Orta Amerika yazısı ile daire şeklinde çevrelenmiştir. Nikaragua'da para birimi olan Nikaragua kordobası kullanılmaktadır.

Nikaragua Gezilecek Yerler!

The Masaya Volcano National Park: Başkent Managua'ya 20 km güneyde bulunan Masaya kasabasında ulusal park ülkedeki ilk ve en büyük ulusal parktır. İçerisinde Las Sierras Kalderası gibi birkaç kaldera ve kraterin de bulunduğu bu yer bilim insanlarının ve maceraperestlerin ilgi odağıdır.

Eski Katedral: Mimar Pablo Dambach tarafından 1920 senesinde tasarlanmış olan eski katedral 1972 senesinde yaşanmış depremden sonra çok hasar görmüştür. Bu depremden sonra uzun seneler boyunca bakımsız kalmış olan eski katedral 1990 senesinde restore edilmiştir ve yeniden ziyarete açılmıştır.

Leon: Ülkedeki en eski şehir olan Leon büyüleyici mimarisi ve tarihi yapıları ile dikkat çeker. Nikaragua'nın bağımsızlığını ilan etiği senelerde başkent olması için örnek gösterilen bu şehir ayrıca Orta Amerika'daki en büyük ikinci üniversiteye de ev sahipliği yapmaktadır.

Corn Islands: Yöresel yemekleri ve balık çeşitleri ile ön plana çıkan Corn Islands ayrıca şirin kafeleri ve plajları ile de dikkat çeker. Ülkedeki en gözde turizm yerlerinden biri olan Corn Islands da dalış, gol, şnorkelle yüzme gibi aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı