Seyahat Myanmar nerede, haritası ve komşuları! Myanmar bayrağı, para birimi... Myanmar gezilecek yerler!

Myanmar nerede, haritası ve komşuları! Myanmar bayrağı, para birimi... Myanmar gezilecek yerler!

Paylaş
Myanmar nerede, haritası ve komşuları! Myanmar bayrağı, para birimi... Myanmar gezilecek yerler!

Resmi adı üzerinden Myanmar Birliği Cumhuriyeti olarak öne çıkan Myanmar Ülkesi, Diğer ismi ile burma veya Birmanya olarak bilinir. Bu bağlamda ülkenin güneydoğu Asya kısmında yer aldığını söylemek mümkün. Myanmar Nerede, Haritası ve Komşuları! Myanmar Bayrağı, Para Birimi... Myanmar Gezilecek Yerler! İşte, merak edilen tüm detaylar.

Asya'da yer alan bir ülke olması ile beraber konum açısından Myanmar önemli bir yere sahiptir. Çünkü komşularına bakıldığında bağımsız bir ülke olması ile beraber bir köprü görevi de görür. Güneydoğu Asya'da yer alan ülke aynı zamanda para birimi ve bayrağı ile beraber resmi bir Cumhuriyet ülkesidir.

Haberin Devamı

Myanmar Nerede?

Harita üzerinden ele alındığı zaman Myanmar Ülkesi güneydoğu Asya kısmında yer almaktadır. Myanmar Birliği Cumhuriyeti olarak da resmi olarak öne çıkan ülke, burma veya Birmanya şeklinde de ifade edilmektedir. Bir Cumhuriyet ülkesi olarak öne çıkan Myanmar, aynı zamanda önemli bir statüye sahiptir.

Myanmar Haritası ve Komşuları!

Myanmar özellikle harita üzerinden önemli komşulara sahip bir ülkedir. Bu bağlamda güçlü bir stratejik alana sahip olduğunu söylemek mümkündür. Çünkü kuzeybatı da Bangladeş ve Hindistan'a komşudur. Aynı zamanda kuzeydoğu da Çin'e komşu olduğunu söylemek mümkündür. Doğuda Laos ve Güneydoğu'da ise Tayland ülkeleri yer alır. O yüzden oldukça önemli bir köprü görevi görmesi ile beraber stratejik konuma sahiptir.

Haberin Devamı

Myanmar Bayrağı

21 Ekim 2010 yılında Yeni bir Bayrağı benimsemiş olan Myanmar Ülkesi, Bayrağın temelini ilk defa 2008 yılında atmıştır. Bu bağlamda bayrak şerit halindeki 3 rengin üzerinde beyaz renkli bir yıldız ile öne çıkmaktadır. Arkadaki renkler ise yukarıdan aşağı doğru sarı, yeşil ve kırmızı olarak ifade edilir. Şu an dünya çapında geçerli olan bu resmi bayrak üzerinden ifade edilir.

Myanmar Para Birimi

Myanmar para birimi Kyat olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda resmi adı üzerinden bakıldığında Myanmar Kyatı şeklinde anlatmak mümkün. Piyasada döviz olarak resmi şekilde kullanılması ile birlikte oldukça düşük bir değere sahip para birimi olarak ön plana çıkmaktadır.

Myanmar Gezilecek Yerler!

Özellikle binaları ve yapıları ile birlikte tarihi açıdan Myanmar gezilecek birçok yer sunmaktadır.

- Shwedagon Pagodası

- Ananda Temple

- Sule pagoda

- Chauktatgyi Buddha

- Shwezigon Pagoda

Bu gibi mimari açıdan ya da tarihi noktada önemli olan pek çok farklı gezilecek yere sahip olduğunu söylemek gerekir. O yüzden her sene turist çeken bir ülke olarak da ön plana çıkmaktadır.