Seyahat Litvanya nerede, haritası ve komşuları! Litvanya bayrağı, para birimi... Litvanya gezilecek yerler!

Litvanya nerede, haritası ve komşuları! Litvanya bayrağı, para birimi... Litvanya gezilecek yerler!

Paylaş
Litvanya nerede, haritası ve komşuları! Litvanya bayrağı, para birimi... Litvanya gezilecek yerler!

Kuzey Avrupa'da bulunan Litvanya Cumhuriyeti bir Baltık devletidir. 2004 senesinde Avrupa birliğine üye olmuş olan Litvanya'nın geçmişi 11. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Litvanya'nın başkenti ve en büyük şehri Vilnius olarak karşımıza çıkar. Litvanya komşuları kimlerdir, para birimi nedir ve bayrağı nasıldır sizler için derledik.

Litvanya bir Baltık ülkesidir. 2004 yılında Avrupa birliğine girmiş olan Litvanya Kuzey Avrupa'da konumlanmıştır.

Haberin Devamı

Litvanya Nerede, Haritası ve Komşuları!

Kuzey Avrupa ülkelerinden biri olan Litvanya bir Baltık ülkesi olarak karşımıza çıkar. Güneyde Polonya ile sınır komşusu olan Litvanya'nın kuzeyinde Letonya, güneydoğusunda da Belarus ile komşudur. Litvanya'nın denizaşırı komşusu da İsveç olarak karşımıza çıkar. Litvanya, 1992 senesinde kurulan Baltık denizi devlerine konseyine üye bir ülkedir.

Ülkenin hem başkenti hem de en kalabalık şehri olan Vilnius'da iki büyük eğitim kurumu da bulunmaktadır. Litvanya'nın en büyük şehirleri arasında Joneva, Siaulial, Plunge, Utena ve Alytus vardır. Ülkenin resmi dili 1918 senesinde Litvanca olarak kabul edilmiştir. Fakat kozmopolit bir yapısı olduğundan ülkede Almanca, İngilizce, Lehçe ve Rusça da konuşulan diğer diller arasındadır.

Haberin Devamı

Litvanya Bayrağı, Para Birimi

Litvanya bayrağı üç yatay şeritten ve üç renkten oluşmaktadır. Bayrakta en üstte sarı, sonra yeşil, sonra da kırmızı renk vardır. Bayrağın sol üstünde orak çekiç figürü bulunmaktadır. Litvanya'da 2014 senesine kadar para birimi olarak Litvanya lirası kullanılmıştır. 2014 senesinden sonra ülkede Euro kullanılmaya başlanmıştır.

Litvanya Gezilecek Yerler!

Old town: Litvanya'nın en büyük şehri ve başkenti olan Vilnius'da yer alan Old town ülkenin en hareketli ve renkli noktalarından biridir. Tarihi atmosferi, hediyelik eşya dükkanları ve sokaklardaki performans sanatçıları ile turistlerin dikkatini çeken bir yerdir.

Katedral meydanı: Günün her saatinde canlı ve hareketli olan katedral meydanı başkentin ana meydanı olarak bilinmektedir. St. Vladislav ve St. Stanislav katedrali gibi yapılara da ev sahipliği yapan katedral meydani Vilniues katedraline de ev sahipliği yapmaktadır.

Gediminas kulesi: Başkentteki en eski yapılardan biri olan Gediminas kulesi 15. yüzyıldan bu yana ayakta kalmayı başarmıştır. Litvanya'da şehir manzarası izlemek isteyenlerin ilk tercihleri arasında olan Gediminas kulesine çıkmak için dik bir yokuşu tırmanmak gerekmektedir. Kuleye çıkmak için finüküler kullanılması da mümkündür.

Litvanya sanat müzesi: Ülkedeki en büyük sanat koleksiyonlarının sergilendiği Litvanya sanat müzesi 1933 senesinde kurulmuştur. İlk kurulduğu zamanlarda şehir müzesi olarak hizmet veren sanat müzesince birçok etkileyici eseri incelemek mümkündür.

Haberin Devamı