Seyahat Nauru nerede, haritası ve komşuları! Nauru bayrağı, para birimi... Nauru gezilecek yerler!

Nauru nerede, haritası ve komşuları! Nauru bayrağı, para birimi... Nauru gezilecek yerler!

Paylaş
Nauru nerede, haritası ve komşuları! Nauru bayrağı, para birimi... Nauru gezilecek yerler!

Dünyada ismi duyulan ve duyulmayan birçok ülke vardır. Bu ülkelerin her birinin kendine ait para birimleri, kültürel özellikleri ve konumları bulunur. Birçok insan dünyada yer alan ülkeleri merak eder. Bunları her zaman gezemese bile araştırarak bu ülkelerle ilgili bilgi sahibi olmak ister. Özellikle daha nadir olarak ismi duyulan ülkelere internet üzerinden araştırma yapmak oldukça yaygındır. İşte, tüm detaylar.

İnternet üzerinden araştırılan ülkelerden biri de Nauru'dur. Birçok insan Nauru'nun yerini bilmediği gibi adını bile duymamış olabilir. Ancak tam tersi bu ülkeyi duyup araştıranlar da oldukça fazladır.

Haberin Devamı

Nauru Nerede, Haritası ve Komşuları!

Eskiden Plesant Adası olarak anılan Nauru Cumhuriyeti, Mikronezya ada ülkesidir. Kendisine en yakın olan komşusu yaklaşık 300 km kadar yakınındadır. 21 kilometre kare yüzölçümü ile dünyada yer alan en küçük ada ülkesidir. Nüfus olarak da Vatikan'dan sonra en düşük nüfusa sahip olan ülkedir.

Nauru Bayrağı, Para Birimi

Nauru, ada ülkesi olmasının yanı sıra neredeyse 3000 yıllık geçmişi ile de merak edilir. Mikronezya ve Polinezyalıların yerleşim yeri şeklinde kullandığı Nauru, zamanla kendi bağımsızlığını ilan etmiştir. Geçmişte 12 kabilenin yaşadığı Nauru'nun bayrağında yer alan 12 köşeli simge bunları temsil eder.

Avustralya doları kullanılan Nauru'nun başkenti Yaren, en büyük şehri ise Bou'dur. Nauruca konuşulan ülkede İngilizce de yaygın olarak kullanılır. Polinezya ve Mikronezyelılardan gelen doğal eserler ve çeşitli kültürel alışkanlıkları ile gezilmesi ve kültürü incelenmesi gereken dünya ülkelerinden biridir.

Haberin Devamı

Okyanusya kıtasında yer alan bir ada ülkesi olması ulaşım konusunda da kara yolunu imkansız hale getirir. Bölge insanlarının en önemli özelliği ise neredeyse %95'inin obez olmasıdır.

Nauru Gezilecek Yerler!

Bir ada ülkesi olmasından dolayı kıyı kısımları oldukça hareketli olan Nauru'da gezecek fazla alternatif yoktur. Çünkü yüzölçümü bakımından da oldukça küçüktür. Ancak eğer yolunuz buraya düştüyse görmeniz gereken bazı yerler:

Kuzey adası volkanik platosu

Buada Lagoon

Anibare Bay

Command Ridge

Moqua Well ve Moqua Caves

Nauru'da yer alan vatandaşlar, turistlere çok sık rastlamazlar. Bu yüzden gelen turistlere çok önem verirler. Nauru'da gezmek istediğinizde buralara uğrayabilirsiniz. Genelde doğal oluşum olan bu alanları ziyaret ederek görsel doğa güzelliklerine bakabilirsiniz. Kıyı kesimleri ise ada ülkesi olmasından dolayı oldukça güzeldir.

Yaygın olarak görülen Hindistan cevizi ağaçları da son derece popülerdir. Sağlam geçmişi ve toprakları ile küçük de olsa dünyada yer alan güzelliklerden biridir. Aynı zamanda yerel halkının İngilizce de biliyor olması son derece avantaj sağlar.