Seyahat Nişabur nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Nişabur hangi şehirde, nereye bağlı?

Nişabur nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Nişabur hangi şehirde, nereye bağlı?

Paylaş
Nişabur nerede, gezilecek yerleri nelerdir? Nişabur hangi şehirde, nereye bağlı?

Nişabur, İran'ın Kuzeydoğusu olarak bilinen Horasan bölgesinde yer almaktadır. Dünya da yarı değerli taş ihtiyacını tek başına karşılamakta olan Nişabur bölgesinin çevre bölgelerinde ise turkuaz madenleri yer almaktadır. Nişabur kenti bir ova üzerine kurulmuştur. İşte, Nişabur hakkında merak edilen tüm detaylar.

Nişabur tarihi açıdan oldukça köklü bir geçmişe sahip olarak bilinmektedir. Geçmiş dönemlerden kalan eserlerin tamamının günümüze kadar ulaşması mümkün olmamıştır. Ancak Nişabur şehri içerisinde bulunan gezilecek birçok tarihi yapının yer aldığını söylemekte mümkün olmaktadır. Nişabur'a giden kişilerin ziyaret etmesi gereken yerlerin başında ise Ömer Hayyam Türbesi yer almaktadır.

Haberin Devamı

Nişabur Nerede, Gezilecek Yerleri Nelerdir?

Nişabur, İran'ın Horasan bölgesinde yer almaktadır. Nişabur da bulunan kişilerin gezebileceği ve görebileceği birçok önemli tarihi mekan bulunduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Nişabur isminin anlamı ise Yeni Şabur Kenti olarak bilinmektedir. Binalud dağlarının eteklerinde bulunan bir ova üzerine kurulduğu ifade edilebilir.

Ömer Hayyam Türbesi,

Ömer Hayyam Rasathanesi (Aflak Namaye),

Ferüdittin Attar Türbesi,

Attar Mezarı,

Ömer Hayyam Mezarı bölgede gezilebilecek çeşitli yerler arasında yer almaktadır.

Nişabur'u ziyaret etmişken bölgenin kendisine özgü yöresel lezzetlerini denemeyi de ihmal etmemeniz gerekmektedir. Khoresh-e mast sadece Nişabur mutfağına özgü bir yemektir. Yemek Farsça da ise yoğurt yahnisi manasına gelmektedir. Ana yemeklerle birlikte servis edilmektedir. Şehrin pulaki isimli tatlısının da son derece meşhur olduğunu söylemekte fayda vardır.

Haberin Devamı

Nişabur da bulunan kişilerin tercih edebileceği çok fazla bir konaklama seçeneği mevcut değildir. Genel olarak halk konaklamak isteyen misafirleri evlerinde ağırlayabilmektedir. Köklü bir tarihe sahip olan Nişabur da birçok tarihi yapı bulunmaktadır.

Nişabur Hangi Şehirde, Nereye Bağlı?

Nişabur, İran'ın Horasan bölgesinde yer almaktadır. Bölgede İran'ın genelinde olanın tersine Akdeniz ikliminin hakim olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Bazı aylarda yarı çöl ikliminin de şehirde görülebileceği ifade edilebilir.

Nişabur'a gitmek isteyen kişilerin havayolu ile ulaşım sağlaması mümkün olmamaktadır. Havalimanı bulunmadığı için gitmek isteyen ziyaretçiler Mashad veya Tahran üzeirnden minibüslerle veya tren yolculuğu ile gitmeyi tercih edebilmektedir.

Kuzeydoğu İran da yer alan Nişabur, Horasan iline bağlı olarak bulunmaktadır. Binalud dağlarının eteklerinde yer alan bir ova üzerinde konumlandırıldığını söylemekte mümkün olmaktadır. Oldukça verimli bir ova üzerinde bulunan Nişabur, birçok ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

Köklü bir tarihe sahip olması nedeniyle her yıl ziyaretçilerin ilgi odağı olan bölgeler arasında yer almaktadır. Ömer Hayyam'ın doğduğu şehir olması nedeniyle de birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Haberin Devamı