Seyahat Uganda nerede, haritası ve komşuları! Uganda bayrağı, para birimi... Uganda gezilecek yerler!

Uganda nerede, haritası ve komşuları! Uganda bayrağı, para birimi... Uganda gezilecek yerler!

Paylaş
Uganda nerede, haritası ve komşuları! Uganda bayrağı, para birimi... Uganda gezilecek yerler!

Uganda bir Afrika ülkesidir ve Afrika'nın doğu kısmında yer alır. Denize kıyısı bulunmayan Uganda'nın başkenti Kampala şehridir. En yüksek yerleşim yeri de Kampala şehridir. Uganda nerede, bayrağı nasıl ve para birimi nedir detayları ile derledik.

Uganda Afrika'nın doğusunda bulunan ve denize kıyısı olmayan bir kara ülkesidir. Kuzeyinde Güney Sudan, güneyinde ise Victoria gölü bulunur.

Haberin Devamı

Uganda Nerede, Haritası ve Komşuları

Afrika ülkesi olan Uganda denize kıyısı bulunmayan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşuları doğusunda Kenya, kuzeyinde Güney Sudan, güneyinde de Victoria gölüdür. Uganda'nın 2023 senesindeki nüfusu yaklaşık 45.741,007 olarak bilinir. Genç nüfusa sahip olan Uganda'da para birimi de Uganda şilini olarak bilinir. Ülkenin iki tane resmi dili vardır ve bunlar Shavilice ile İngilizce olarak bilinir.

Uganda Bayrağı, Para Birimi

Afrika ülkesinin bayrağı Uganda bayrağıdır. Bayrak sırası ile siyah, sarı, kırmızı, siya, sarı ve kırmızı renklerinden oluşur. Ortadaki iki şeridin tam ortasında beyaz daire içinde duran turna vardır. Siyah renk ile Afrika halkı, sarı ile güneş, kırmızı ile kardeşlik temsil edilir.

Efsaneye göre turnanın anlamı ise Uganda ordusunun armasıdır. Uganda'da resmi para birimi olarak şilin kullanmaktadır. Uganda şilini genelde USh olarak simgelenmektedir.

Haberin Devamı

Uganda Gezilecek Yerler

Viktorya gölü: Uganda, Kenya ve Tanzanya topraklarını kaplayan Viktorya gölü 68.800 kilometrekarelik bir göldür. Viktorya gölü dünyadaki en büyük ikinci tatlı su gölü olarak da bilinir. Zengin canlı yaşamına ev sahipliği yapan Viktorya gölü bölge yaşamına da canlılık katmaktadır.

Murchison falls milli parkı: Ülkedeki en büyük milli park olan murchison falls milli parkı 1952 senesinde kurulmuştur. Uganda'nın kuzeybatısında bulunan bu parkta su aygırı, aslan ve fil gibi vahşi hayvanlar dışında birçok kuş türü de vardır.

Queen Elizabeth milli parkı: Leoparlar, filler, aslanlar ve antiloplar gibi birçok hayvana ev sahipliği yapan park 1952 senesinde kurulmuştur. Daha çok safari turu yapmak isteyen kişiler tarafından ziyaret edilen bu park ülkenin batı kısmında bulunmaktadır.

Kasubi mezarlar: Kasubi şehrinde bulunan kasubi mezarları 2001 senesinden beri Unesco dünya kültür mirasları listesinde yer alır. Buganda krallığı tarafından 13. yüzyılda yapımına başlanan buganda kral mezarları ülkedeki en popüler turistik yerlerden biridir.

Sipi şelaleleri: Ülkenin doğusunda bulunan Kapchorwa bölgesinde yer alan sipi şelalelerinde 3 ayrı şelale vardır. Enb yüksek şelalenin döküldüğü yükseklik 100 metre olarak bilinir. Uganda'ya gidecek kişilerin mutlaka ziyaret etmeleri önerilir.

Haberin Devamı