Yaşam Solo test nasıl oynanır? Solo test oyun kuralları nelerdir?

Solo test nasıl oynanır? Solo test oyun kuralları nelerdir?

Paylaş
Solo test nasıl oynanır? Solo test oyun kuralları nelerdir?

En sevilen zeka oyunlarından biri olarak solo test öne çıkar. Çok uzun yıllardan beri oynanan eğlenceli oyunlar içerisinde yer alır. Solo Test nasıl oynanır? Solo Test oyun kuralları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Yuvarlak bir tablanın üzerinde oynanan solo test, üzerinde bu sıralanmış piyonlar eşliğinde değerlendirilir. Bu piyonların üzerinden atlamak suretiyle her bir piyon kaybolur. Böylece genel olarak piyonlar azalmak suretiyle tabla üzerinde en az piyon bırakılmaya çalışılır. Genel kuralları ile beraber bu çerçevede oynanan ve en sevilen zeka oyunları içerisinde gelmektedir.

Haberin Devamı

 SOLO TEST NASIL OYNANIR?

 Solo test basit şekilde oynanan ve en zevkli zeka test oyunları içerisinde gelir. Genelde yuvarlak bir tablo üzerinde piyonlar bulunur. Bu tabanın ortasında bir delik vardır. Her bir piyon üzerinden atlatılmak suretiyle bir piyon tablo üzerinden alınır. Böylece piyonlar azalarak en az miktarda piyon bırakılmaya çalışılır.

Tablo üzerindeki delikler ise bir haç görüntüsüne sahiptir. O yüzden belli bir strateji doğrultusunda dikkatli bir şekilde deliklerden geçirilir. Bu basit kuralları olmasına rağmen aynı zamanda önemli stratejileri üzerinden oynanan bir zeka oyunu olduğunu söylemek mümkündür.

 SOLO TEST OYUN KURALLARI NELERDİR?

Solo test zeka oyun kuralları tablo üzerindeki piyonlar üzerinden basit şekilde ele alınabilir. Çünkü bu kapsamda tablonun üzerinde bir delik ve boşluk bulunur. Her bir piyon üzerinden piyonlar atlatılır. Çapraz şekilde bu durum yapılamaz. Sadece sağ ve sol ile birlikte oyuncuya göre aşağı ve yukarı biçimde değerlendirilir.

Haberin Devamı

 Yani Kuzey ve Güney ile doğu ve batı biçiminde hareket ettirilebilir. Tek seferde her bir piyon üzerinden başka bir piyon atlatılır. Yani herhangi bir piyon kendi kendine hareket ettirilemez. Bu basit kuralları kapsamında en çok sevilen ve değerlendirilen, en eğlenceli zeka test oyunları içerisinde geldiğini söylemek mümkündür.

 

SOLO TESTİ KİMLER OYNAYABİLİR?

 Bu oyunu şu an için 5 yaşından büyük her çocuk oynayabilir. Oldukça basit kuralları olması ile beraber aynı zamanda zihin geliştiren bir oyun olduğunu söylemek mümkün. Tek başına oynanması ile beraber aynı zamanda yarışma doğrultusunda birden fazla kişi ile birlikte oynanabilir. Çünkü yarışma dahilinde tabloda en az sayı bırakan kişi kazanmış olur.

Diğer yandan solo testi içerisinde başarılı, çok başarılı ve benzeri gibi puanlamalar da bulunmaktadır. Bu puanlamalar kapsamında solo test zeka oyunu oynanır. Üstelik artık günümüzde gerçek zamanlı tabla üzerinde oynanması ile birlikte internet üzerinden de oynanmaktadır.