03 Temmuz 2022 - 09:38
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (03 Temmuz 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak domates çorbası tarifi, tavuk şiş tarifi, sebzeli makarna tarifi, çilekli zarf çörek tarifi.
03 Temmuz 2022 - 09:38
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, tavuk şiş tarifi, sebzeli makarna tarifi, çilekli zarf çörek tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
DOMATES ÇORBASI TARİFİ
Domates çorbası malzemeler
- 5 adet büyük boy sulu domates
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı sıcak et suyu
- 2 çay bardağı sıcak süt
DOMATES ÇORBASI YAPILIŞI
- 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin.
- 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.
- 5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.
- Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.
- Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.
- Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
- Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.
- Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
4
TAVADA TAVUK ŞİŞ TARİFİ
Tavada tavuk şiş malzemeler
- 600 gram tavuk göğsü
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım rende soğan
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Servis için;
- Lavaş
- Domates
- Biber
TAVADA TAVUK ŞİŞ YAPILIŞI
- Tavada tavuk şiş yapmak için öncelikle tavuğu küp küp doğrayın.
- Ardından marinesi için uygun bir kaba rendelenmiş soğan, zeytinyağı, kekik, toz kırmızı biber, pul biber ve tuzu alarak karıştırın.
- Doğranan tavukları sosa alın ve karıştırın.
- Marine olmaları için üzerini streçleyin ve 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Sürenin sonunda dinlenen tavukları alın ve aralarına tercihe bağlı kırmızı ve yeşil biberde ekleyerek çöp şişlere geçirin.
- Tüm malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin.
- Dizme işlemi bittikten sonra çöp şişleri kızdırılan yapışmaz tavaya alın ve arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirin.
- Bu aşamada çok sık dizilmemesi tavukların her yerinin daha güzel pişmesini sağlayacaktır.
- Tavukların hepsi piştikten sonra servis esnasında kullanmak üzere ortadan bölünen domates veya biberleri de tavada kızartabilirsiniz.
- Lavaşı da tavada ısıtın ve tabağa alın.
- Üzerine tavuk şişleri ve kızartılan domates biberleri de ekleyerek servis edin.
5
SEBZELİ MAKARNA TARİFİ
Sebzeli makarna malzemeler
- 1 paket makarna (500 g)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağından biraz fazla soya sosu
- Tuz
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 7 su bardağı kaynar su
SEBZELİ MAKARNA YAPILIŞI
- Derin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.
- Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin.
- Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.
- Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün.
- Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin.
- Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin.
- Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin.
- Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin.
- Servis edebilirsiniz.
6
ÇİLEKLİ ZARF ÇÖREK TARİFİ
Çilekli zarf çörek malzemeler
- 1 çay bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket instant kuru maya
- Gerekirse yarım çay bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
Çilek sosu için;
- 250 gram çilek
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
ÇİLEKLİ ZARF ÇÖREK YAPILIŞI
- Fırınınızı önceden 200C'de ısıtmaya başlayın.
- 6 delikli çörek tepsisini veya 12 delikli mini çörek tepsisini yağlayın.
- Unu orta boy bir kaba alın.
- Sonrasında sırasıyla şeker, maya, yumurta, yağı ve sütü ekleyerek malzemeler birleşinceye kadar yoğurmaya devam edin.
- Hamuru 45 dakika kadar üzeri kapalı bir şekilde dinlendirin.
- Karışımı muffin deliklerine bölün ve 10-12 dakika veya kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
- Aynı işlemi çöreklerinizi kızartmak isterseniz tavada da uygulayabilirsiniz.
- Bir yandan da çilekli sosu hazırlamaya başlayın.
- Sosu için; tereyağını eritin ve nişastayı azar azar eklerken bir yandan da karıştırarak hafifçe kavurun.
- Azar azar limon suyunu ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Jöle kıvamı aldığında küp küp doğradığınız çilekleri de ekleyin ve ateşten alın.
- Ardından fırından çıkardığınız çöreklerin üzerine hazırladığınız çilek sosunu dökün.