Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı domates çorbası tarifi, tavuk şiş tarifi, sebzeli makarna tarifi, çilekli zarf çörek tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Domates çorbası malzemeler5 adet büyük boy sulu domates2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı tereyağı4 su bardağı sıcak et suyu2 çay bardağı sıcak sütDOMATES ÇORBASI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte, tereyağında kavurun.5 adet rendelenmiş domatesi kavrulmuş un karışımına ekledikten sonra 5 dakika kadar pişirin.Üzerine 4 su bardağı sıcak et suyunu ilave edin.Kesilmemesi için küçük bir cezvede ısıttığınız 2 çay bardağı sütü azar azar ekleyip hızlıca karıştırın.Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte ardından da kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.Daha pürüzsüz bir kıvam alması için blenderdan geçirin.Servis kaselerine aldığınız çorbayı, rendelenmiş kaşar peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Tavada tavuk şiş malzemeler600 gram tavuk göğsüYarım çay bardağı zeytinyağıYarım rende soğanYarım çay kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kekikTuz1 adet yeşil biber1 adet kırmızı biberSıvı yağ (kızartmak için)Servis için;LavaşDomatesBiberTAVADA TAVUK ŞİŞ YAPILIŞITavada tavuk şiş yapmak için öncelikle tavuğu küp küp doğrayın.Ardından marinesi için uygun bir kaba rendelenmiş soğan, zeytinyağı, kekik, toz kırmızı biber, pul biber ve tuzu alarak karıştırın.Doğranan tavukları sosa alın ve karıştırın.Marine olmaları için üzerini streçleyin ve 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.Sürenin sonunda dinlenen tavukları alın ve aralarına tercihe bağlı kırmızı ve yeşil biberde ekleyerek çöp şişlere geçirin.Tüm malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin.Dizme işlemi bittikten sonra çöp şişleri kızdırılan yapışmaz tavaya alın ve arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirin.Bu aşamada çok sık dizilmemesi tavukların her yerinin daha güzel pişmesini sağlayacaktır.Tavukların hepsi piştikten sonra servis esnasında kullanmak üzere ortadan bölünen domates veya biberleri de tavada kızartabilirsiniz.Lavaşı da tavada ısıtın ve tabağa alın.Üzerine tavuk şişleri ve kızartılan domates biberleri de ekleyerek servis edin. Sebzeli makarna malzemeler1 paket makarna (500 g)1 adet kuru soğan1 adet kırmızı dolmalık biber1 adet sarı dolmalık biber3 adet yeşil biber1 adet havuçYarım çay bardağından biraz fazla soya sosuTuz6 yemek kaşığı sıvı yağ7 su bardağı kaynar suSEBZELİ MAKARNA YAPILIŞIDerin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin.Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün.Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin.Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin.Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin.Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin.Servis edebilirsiniz. Çilekli zarf çörek malzemeler1 çay bardağı ılık süt2 yemek kaşığı toz şeker1 paket instant kuru mayaGerekirse yarım çay bardağı ılık su2 yemek kaşığı Ayçiçek yağıYarım çay kaşığı tuz1 adet yumurta3 su bardağı unÇilek sosu için;250 gram çilekYarım çay bardağı şeker1 yemek kaşığı limon suyu1 tatlı kaşığı mısır nişastası1 tatlı kaşığı tereyağıÇİLEKLİ ZARF ÇÖREK YAPILIŞIFırınınızı önceden 200C'de ısıtmaya başlayın.6 delikli çörek tepsisini veya 12 delikli mini çörek tepsisini yağlayın.Unu orta boy bir kaba alın.Sonrasında sırasıyla şeker, maya, yumurta, yağı ve sütü ekleyerek malzemeler birleşinceye kadar yoğurmaya devam edin.Hamuru 45 dakika kadar üzeri kapalı bir şekilde dinlendirin.Karışımı muffin deliklerine bölün ve 10-12 dakika veya kürdan temiz çıkana kadar pişirin.Aynı işlemi çöreklerinizi kızartmak isterseniz tavada da uygulayabilirsiniz.Bir yandan da çilekli sosu hazırlamaya başlayın.Sosu için; tereyağını eritin ve nişastayı azar azar eklerken bir yandan da karıştırarak hafifçe kavurun.Azar azar limon suyunu ve şekeri ekleyerek karıştırmaya devam edin.Jöle kıvamı aldığında küp küp doğradığınız çilekleri de ekleyin ve ateşten alın.Ardından fırından çıkardığınız çöreklerin üzerine hazırladığınız çilek sosunu dökün.