Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı düğün çorbası tarifi, patates oturtma tarifi, şehriyeli bulgur pilavı tarifi, dudove tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Düğün çorbası malzemeler2 litre et suyu250 gram koyun eti125 gram un (1 bardak silme)1 yemek kaşığı tereyağı (tepeleme)1/2 yemek kaşığı tuz2 çay kaşığı kırmızı biberDüğün çorbası terbiyesi için:2 yumurta sarısı1 adet limonDÜĞÜN ÇORBASI YAPILIŞIKuşbaşı doğranmış eti yeterince suyla pişirin.Unu bir bardak soğuk et suyuyla karıştırıp bulamaç yapın.Kalan et suyunu kaynatın.Pişen eti ve suyunu birleştirin.Hazırladığınız bulamaçı azar azar iyice karıştırarak ekleyin.Tuzu ekleyip 10 dakika daha pişirin.Terbiyesini yapıp ekleyin.Servisten önce üzerine yağ ve kırmızı biber yakıp gezdirin. Etli patates oturtma malzemeler3 adet patates2 adet domates300 gram kuşbaşıZeytinyağı1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıTuzSuETLİ PATATES OTURTMA YAPILIŞIPatatesleri yuvarlak kesip bir kap suda bekletin.Tavada eti soğanla kavurun ve daha sonra domates ilave edip biraz kavurmaya devam edin.Bir kapta salçaları karıştırıp su ile biraz kıvamını açın.Patatesleri tencereye dizin. Üzerine et karışımı koyup tekrar patates ile kapatın.En son salça sosu döküp tuz ,baharat ilave edin.Patates sınırına kadar su ekleyin.Kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın.Patatesler yumuşayınca yemeğin altını kapatın. Şehriyeli bulgur pilavı malzemeler5 yemek kaşığı tereyağı½ su bardağı arpa şehriye2 su bardağı pilavlık bulgur1 tatlı kaşığı tuz4 su bardağı su (kaynar)ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞIYayvan bir tencerede tereyağını eritin ve arpa şehriyeleri kahverengileşinceye kadar kavurun.Bulguru tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.Tuzu da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.Üzerine sıcak suyu dökün ve kapağını kapatıp orta ateşte pişirin.Suyunu çektiğinde kaşığın arkasıyla dibine doğru delik açın.Eğer bulgurlar ortada geri toplanmıyorsa pişmiş demektir.Ocağın altını kapatıp kapağın altına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin.Pilav dinlendikten sonra çatal yardımıyla bulgurları havalandırıp servis edin. Dudove malzemeler2 yumurta1 paket kabartma tozu1 su bardağı ceviz250 gram oda ısısında tereyağıYarım su bardağı toz şekerYarım su bardağı sıvı yağAldığı kadar un Şerbeti için:5 su bardağı su4 su bardağı toz şekerYarım limon suyuDUDOVE TATLISI YAPILIŞIDudove tatlısının şerbetini hazırlamak için şeker ve suyu 10 dakika boyunca tencerede ara ara karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyerek bırakın. Dudove tatlısı için oda sıcaklığında tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları ve şekerleri bir kapta çırpın. Karışıma yavaş yavaş kabartma tozu ve unu ilave edin. Cevizleri de ekleyerek, homojen bir karışım olana kadar yoğurun. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Hamuru top top şekillendirerek yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üstlerine çatalla çok bastırmadan çizik veya delikler açarak biçimlendirin. İyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alınca 5 dakika kadar soğumaya bırakıp şerbeti tatlıların üzerinde gezdirin. 1-2 saat dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.