Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı közlenmiş domates çorbası tarifi, tavuklu sultan kebabı tarifi, brokoli salatası tarifi, karamelli magnolia tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Közlenmiş domates çorbası malzemeler3 adet orta boy domates5-6 diş sarımsak6 dal taze kekikZeytinyağıTuzKarabiber750 ml tavuk suyu1 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı unKÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI YAPILIŞIDomatesleri ortadan ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin, içlerine birer diş sarımsak saplayın.Üzerlerine birer dal kekik, tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin.200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.Fırından çıkan domatesleri kabuklarından ayırın.Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.Domatesleri ilave edin ve kavurmaya devam edin.Tavuk suyunu ekleyin ve kıvam alıncaya kadar kaynatın.Dilerseniz tadına bakıp tuz ve karabiber ilavesi yapabilirsiniz, sıcak servis edin.HIZLICA HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ PRATİK ÇORBA TARİFLERİ Tavuklu sultan kebabı malzemeler2 adet yufka400g tavuk göğsü400g tavuk pirzola1 adet kuru soğan2 yemek kaşığı domates salçası (1 kaşığını ketçap kullanabilirsiniz)1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye1 adet patlıcanPul biberKekikKarabiberTuzBeşamel sos için:1,5 yemek kaşığı un1,5 su bardağı süt2 yemek kaşığı tereyağıTuzÜzeri için:Kaşar peyniri rendesiTAVUKLU SULTAN KEBABI YAPILIŞIPatlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin.Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin.Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçabı ilave edin.Kapağını kapatarak 4-5 dk. kadar pişmeye bırakın.Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin.Baharatları da ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin.Tavuklar da artık pişmiş olmalılar.Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.HAZIRLAMASI KOLAY BASİT YEMEK TARİFLERİ Brokoli salatası malzemeler1 adet brokoli1 adet limonun suyu1 diş sarımsakYarım çay bardağı zeytinyağıTuzBROKOLİ SALATASI YAPILIŞIBrokoliyi haşlayın.Sarımsağın kabuğunu soyun ve ezin.Zeytinyağı, sarımsak ve limonu bir kasede karıştırın.Brokoli haşlandıktan sonra üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.KEK KALIBINDA RENKLİ SALATA TARİFİ Karamelli magnolia malzemeler1 litre sütYarım çay bardağı unYarım çay bardağı nişasta2 yumurta sarısı1 su bardağı toz şeker1 paket vanilya1 paket kremaAra kat için petibörKaramel için:1 su bardağı toz şeker5 yemek kaşığı suBirkaç damla limon suyu3 yemek kaşığı tereyağı120 ml kremaKARAMELLİ MAGNOLİA YAPILIŞIVanilya ve krema haricindeki tüm malzemeyi bir tencereye alarak çırpın ve ocağa alıp koyulaşana kadar pişirin.Ocaktan alıp içine vanilya ve kremayı ilave edin ve mikser ile ılınana kadar çırpın.Karamel için şeker, su ve limonu tavaya alıp karıştırmadan arada sallayarak eritin.Hafif kahverengi rengini aldığında içerisine tereyağını ilave edip eriyene kadar karıştırın.Tamamen eridikten sonra kremayı da ekleyip hızlıca karıştırarak ocaktan alın.Servis kuplarına önce muhallebiyi, ardından karameli ve ufalanmış bisküviyi ekleyip kupları doldurun.Tüm malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.Buzdolabına alın ve soğuduktan sonra servis yapın.EN SEVİLEN ŞERBETLİ TATLI TARİFLERİ