Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı yayla çorbası tarifi, patates oturtma tarifi, sebzeli pilav tarifi, tel şehriye tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Yayla çorbası malzemeler1 çay bardağı pirinç7 su bardağı su1 su bardağı yoğurt1 yumurtaYarım çay bardağı un3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağıTuzNaneYAYLA ÇORBASI YAPILIŞISu, sıvı yağ, tuz ve pirinçler tencereye alınır. Pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır.Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta, nane ve un, 1 su bardağına yakın su ile birlikte iyice çırpılır.Pirinçler yumuşayınca hızlıca karıştırarak yoğurtlu karışım çorbaya eklenir.Kaynayana kadar karıştırılır.Kaynayınca kısık ateşte 10-15 dakika kaynatılır.Ara sıra karıştırmayı ihmal etmeyin.Çorba piştikten sonra altı kapatılır ve sıcak servis edilir. Etli patates oturtma malzemeler3 adet patates2 adet domates300 gram kuşbaşıZeytinyağı1 adet kuru soğan1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçasıTuzSuETLİ PATATES OTURTMA YAPILIŞIPatatesleri yuvarlak kesip bir kap suda bekletin. Tavada eti soğanla kavurun ve daha sonra domates ilave edip biraz kavurmaya devam edin.Bir kapta salçaları karıştırıp su ile biraz kıvamını açın. Patatesleri tencereye dizin. Üzerine et karışımı koyup tekrar patates ile kapatın.En son salça sosu döküp tuz ,baharat ilave edin.Patates sınırına kadar su ekleyin.Kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca altını kısın. Patatesler yumuşayınca yemeğin altını kapatın. Sebzeli pilavı malzemeler1.5 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı şehriye1 adet kapya biber1 su bardağı haşlanmış mısır (konserve de olur)1 su bardağı bezelye1 su bardağı tavuk suyu1,5 bardak su ( kaynar su)2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuzSEBZELİ PİLAV YAPILIŞIPilav tenceresine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve kızdırılır.Kızan yağın içerisine tel şehriye eklenir.Pembeleşen şehriyenin üzerine pirinçler koyulur ve 1 - 2 dakika kavrulur.Üzerine minik küp küp doğranmış kapya biber, bezelye ve mısır eklenir.Hemen ardından kaynar su ve tavuk suyu eklenir ve tuz içerisine koyulup iyice karıştırılır.Kısık ateşte iyice suyu çekene kadar pişirilir.Suyu tamamen çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alıp dinlenmeye bırakınız. Tel şehriye tatlısı malzemeler1 yemek kaşığı tereyağı (14 gr)1 su bardağı tel şehriye (120 gr)6 su bardağı (1200 ml) süt3 yemek kaşığı (45 gr) un3 yemek kaşığı (24 gr) nişasta1 su bardağı (170 gr) toz şeker1 paket vanilya (10 gr)1 su bardağı (80 gr) kırılmış ceviz içi,1 su bardağı hindistan cevizi (50 gr)Süslemek için;Eritilmiş bitter çikolataFındıkAntep fıstığıTEL ŞEHRİYE TATLISI YAPILIŞI1 yemek kaşığı tereyağı ısıtılan tavaya alın.Tereyağı eridikten sonra 1 su bardağı tel şehriye ilave edin.Şehriyeler kahverengi olana kadar kavurun ve soğumaya alın.6 su bardağı sütü uygun bir tencereye boşaltın.3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı nişasta, 1 su bardağı toz şeker ilave edip koyulaşana kadar karıştırın ocaktan alın.1 paket vanilya ilave edin. Kavurduğunuz tel şehriyeleri ekleyin.1 su bardağı kırılmış ceviz içi, 1 su bardağı hindistan cevizi ilave edip karıştırın.Uygun bir kabı alın ve içini fırça yardımıyla ıslatın.Tatlıyı kaba dökün üzerini düzeltin.4 saat buzdolabında bekletin.Dilimleyerek servis edin.Üzerini isteğe bağlı olarak eritilmiş çikolata fındık veya antep fıstığıyla süsleyin.