20 Mayıs 2022 - 09:56
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (20 Mayıs 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak ezogelin çorbası tarifi, fırında çupra tarifi, mor lahana salatası tarifi, fırında tahinli helva tatlısı tarifi.
20 Mayıs 2022 - 09:56
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ezogelin çorbası tarifi, fırında çupra tarifi, mor lahana salatası tarifi, fırında tahinli helva tatlısı tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ
Ezogelin çorbası malzemeler
- 2 çay bardağı mercimek
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 6 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
EZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞI
- Sıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın.
- Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın.
- 3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.
- Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin.
- Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
- Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.
- 1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun.
- Kavrulan sosunuzu ocaktan alın.
- Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin.
- Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.
- Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin.
4
FIRINDA ÇUPRA TARİFİ
Fırında çupra malzemeler
- 2 adet deniz çuprası
- 2 orta boy kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 2 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
FIRINDA ÇUPRA YAPILIŞI
- Fırında çupra yapmak için kişi sayısına göre çupra alın.
- Ayıklanmış çupraları iyice yıkayın ve 20 dakika süzgeçte süzülmesini sağlayın.
- Çupra süzülürken soğanı halka halka doğrayın.
- Tepsinin altına önce halka soğanlar yerleştirip balığın alt zeminini hazırlayın.
- Bıçakla balıkların yüzeyine yatay 2 çizik atın. İç kısımlarına 1'er adet defne yaprağı koyun.
- Limonu halka halka dilimleyin ve balıkların içerisine birer dilim yerleştirin.
- Kalan limon dilimlerini tepsiye yayın.
- Zeytinyağı ve kırmızı biberi bir kasede karıştırın.
- Fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün.
- Son olarak tuz, karabiber ve sarımsakları bütün olarak serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 40 dakika pişirin.
5
MOR LAHANA SALATASI TARİFİ
Mor lahana salatası malzemeler
- 1/2 adet mor lahana
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı ceviz içi
- 1 adet kırmızı elma
- 1/3 demet kıyılmış maydanoz
MOR LAHANA SALATASI YAPILIŞI
- Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın.
- Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun.
- Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.
- Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın.
- Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin.
6
FIRINDA TAHİN HELVASI TARİFİ
Fırında tahinli helva malzemeler
- 250 gram sade helva
- 2 kahve fincanı süt
- Yarım limon
FIRINDA TAHİN HELVASI YAPILIŞI
- Helvayı çatal ile derin bir kabın içinde ezin.
- Ardından 2 kahve fincanı sütü ekleyin.
- Üzerine yarım limonun suyunu da ilave ederek karıştırın.
- Karışımı yağlanmış güveç kabına boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.