Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı ezogelin çorbası tarifi, fırında çupra tarifi, mor lahana salatası tarifi, fırında tahinli helva tatlısı tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Ezogelin çorbası malzemeler2 çay bardağı mercimek3 yemek kaşığı pirinç2 yemek kaşığı bulgur1 adet soğan1 tatlı kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı tereyağı6 su bardağı sıcak su1 tatlı kaşığı nane1 tatlı kaşığı tuzEZOGELİN ÇORBASI YAPILIŞISıcak suyu geniş bir tencerede kaynatın.Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz 2 çay bardağı kırmızı mercimeği tencereye aktarın.3 yemek kaşığı pirinci, 2 yemek kaşığı bulguru ve 1 tatlı kaşığı tuzu tencereye aktarın.Yaklaşık 35 dakika, kırmızı mercimekler yumuşayana kadar pişirin.Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.Üzerine 1 adet küp doğranmış kuru soğanı ekleyin ve kavurmaya başlayın.Kavrulan soğanlara 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyin.1 tatlı kaşığı naneyi ekleyip, 2 dakika daha kavurun.Kavrulan sosunuzu ocaktan alın.Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımı ekleyin.Sonra hızlıca karıştırdığınız çorbayı 10 dakika daha pişirin.Limon suyu ve pul biber ilavesiyle sıcak olarak servis edin. Fırında çupra malzemeler2 adet deniz çuprası2 orta boy kuru soğan5 diş sarımsak1 adet limon2 adet defne yaprağı1 çay kaşığı kırmızı toz biber3-4 yemek kaşığı zeytinyağıTuzKarabiberFIRINDA ÇUPRA YAPILIŞIFırında çupra yapmak için kişi sayısına göre çupra alın. Ayıklanmış çupraları iyice yıkayın ve 20 dakika süzgeçte süzülmesini sağlayın. Çupra süzülürken soğanı halka halka doğrayın. Tepsinin altına önce halka soğanlar yerleştirip balığın alt zeminini hazırlayın. Bıçakla balıkların yüzeyine yatay 2 çizik atın. İç kısımlarına 1'er adet defne yaprağı koyun. Limonu halka halka dilimleyin ve balıkların içerisine birer dilim yerleştirin. Kalan limon dilimlerini tepsiye yayın. Zeytinyağı ve kırmızı biberi bir kasede karıştırın. Fırça yardımıyla balıkların üzerine sürün. Son olarak tuz, karabiber ve sarımsakları bütün olarak serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 40 dakika pişirin. Mor lahana salatası malzemeler1/2 adet mor lahana1 adet limonun suyu2 yemek kaşığı üzüm sirkesi1 yemek kaşığı nar ekşisi2 yemek kaşığı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz2 yemek kaşığı ceviz içi1 adet kırmızı elma1/3 demet kıyılmış maydanozMOR LAHANA SALATASI YAPILIŞIKırmızı lahanayı ince ince doğrayın. Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun. Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elma ve cevizleri ekleyin.Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın. Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin. Fırında tahinli helva malzemeler250 gram sade helva2 kahve fincanı sütYarım limonFIRINDA TAHİN HELVASI YAPILIŞIHelvayı çatal ile derin bir kabın içinde ezin. Ardından 2 kahve fincanı sütü ekleyin. Üzerine yarım limonun suyunu da ilave ederek karıştırın. Karışımı yağlanmış güveç kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.