22 Mayıs 2022 - 09:30
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (22 Mayıs 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak sarımsaklı un çorbası tarifi, orman kebabı tarifi, dereotlu kabak tarator tarifi, padişah tatlısı tarifi.
22 Mayıs 2022 - 09:30
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı sarımsaklı un çorbası tarifi, orman kebabı tarifi, dereotlu kabak tarator tarifi, padişah tatlısı tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
SARIMSAKLI UN ÇORBASI TARİFİ
Sarımsaklı un çorbası malzemeler
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 4 çorba kaşığı un
- 1 iri diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz ve tavuk bulyon
- Yeteri kadar su
Üzeri için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Toz kırmızı biber ve kuru nane
- İsteğe bağlı olarak da sirke
SARIMSAKLI UN ÇORBASI YAPILIŞI
- Tavuk bulyonu 1 bardak sıcak suda eritin.
- Tencereye yağı alıp eritin ve unu ilave edip kavurun.
- Üzerine tavuk suyunu ve yeterince suyu ekleyip hızlıca karıştırın.
- Topaklanma olursa blanderdan geçirin.
- Kaynamaya başlayınca karabiber ve tuzunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
- İyice kaynayan çorbaya dövülmüş sarımsağı da ekleyip iyice karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Üzerine tavada eritilen tereyağının içine toz kırmızı biberi ekleyip biraz ısıtın.
- Servis kasesine çorbayı aldıktan sonra üzerine tereyağlı sosu dökün.
- Nane ile süsleyin. İsteğe göre sirke ilave edilebilir.
4
KÖFTELİ ORMAN KEBABI TARİFİ
Köfteli orman kebabı malzemeler
Köftesi için:
- 350 gram dana kıyma
- 1 tane soğan
- 1 tane yumurta
- 3-4 çorba kaşığı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Diğer malzemeler:
- 1 soğan
- 2 havuç
- 3-4 patates
- 2 bardak bezelye
- 1,5 çorba kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Sıvı yağ
KÖFTELİ ORMAN KEBABI YAPILIŞI
- Köfteler için soğanı rendeleyin. Kıymayı, ufalanmış ekmek içini, baharatları ve tuzu da katıp yoğurun.
- Elinizi ara sıra ıslatarak misket büyüklüğünde yuvarlayın.
- Bir tavada az yağda köfteleri sallayarak kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlunun üzerinde dinlendirin.
- Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayıp kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alın. Bir tencerede rendelenmiş domateslerle kekiği kavurun.
- Salçayı ve doğranmış sarımsakları da ekleyin.
- Sıcak su ilave edin.
- Kaynayınca sebzeleri ve köfteleri de atın. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın.
5
DEREOTLU KABAK TARATOR TARİFİ
DEREOTLU KABAK TARATOR TARİFİ
Dereotlu kabak tarator malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kabak
- Yarım demek dereotu
- 2 diş sarımsak
- 300 gram süzme yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
DEREOTLU KABAK TARATOR YAPILIŞI
- Kabaklar yıkanıp, soyulup rendelenir. Bir tencere de yağı kızdırın.
- Kızan yağın içerisine kabakları koyun. 5 dakika içerisinde kabağın acı kokusu çıkacak.
- Acı kokusu çıktıktan sonra ocağı kapatın kabakları soğumaya bırakın.
- Ayrı bir kapta sarımsağı iyice ezin lapa haline gelsin.
- Üzerine yoğurdu ekleyin.
- Dereotunu iyice yıkayıp ince ince doğrayın ve sarımsaklı yoğurtun üzerine ekleyin.
- Tuz ve karabiberi de ekleyerek yoğurdu iyice karıştırın.
- Soğuyan kabakları da yoğurtlu karışıma ekleyerek servis edilmeye hazır hale getirin.
6
PADİŞAH TATLISI TARİFİ
Padişah tatlısı malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
- 2 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı pekmez
- 3-4 damla limon suyu
PADİŞAH TATLISI YAPILIŞI
- Şerbet için; şeker ve suyu ocağa al kaynayınca limon ekle ve 5 dakika daha kaynatın.
- Pekmezi ekleyip karıştırın, şerbet hazır soğumaya bırakın.
- Hamur için yumurtayı kaba alın ve güzelce köpürene kadar çırpın, köpürmesi önemli yumurta kokmaması için.
- Sıvı yağ, katı yağ ekleyip karıştırın.
- Ardından kalan tüm malzemeyi kaba alıp karıştırın, güzelce özleşene kadar yoğurun.
- Tezgaha hamurunu alın uzun ince şekil ver kesin.
- Bu noktada dikkat edilmesi gereken şey hindistan cevizi ve galetanın taneli yapısından hamur kum gibi ayrılabilir bu pişince kıyır kıyırlık katması için hamur olmaması için eklenen malzemedir.
- Şekil verirken kenardan el ile bastırın çatlamasına izin vermeden şekil verin.
- Yağlı kağıt sermiş olduğun fırın tepsine dizin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırına atın.
- 20-30 dakika piştikten sonra fırından alın.
- İlk sıcaklığı gidince kepçeyle yavaş yavaş şerbetini ekleyin.