Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı soğan çorbası tarifi, tavuk şiş tarifi, acem pilavı tarifi, trileçe tarifi var.'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ Soğan çorbası malzemeler2,5 litre et suyu4 adet orta boy soğan2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin2 kahve fincanı silme unSoğan çorbası terbiyesi için2 yumurta sarısıYarım litre sütSOĞAN ÇORBASI YAPILIŞISoğanları ayıklayıp ortadan ikiye bölün. Daha sonra ince yarım halkalar halinde doğrayın. Tereyağıyla birlikte derin bir tencerede kavurun. Un katıp 2 - 3 dakika karıştırın. Et suyunu ekleyip 30 dakika yavaş yavaş kaynatın. Süzgeçten süzerek başka bir kaba ekleyin. Tuz atıp tekrar ocağa alın. Sütle çırpılmış yumurta sarılarını eklerken bol bol karıştırın ve 2 taşım kaynatıp ocağı kapatın. Servis ederken üzerine rendelenmiş kaşar koyup fırında kızartın öyle servis edin. Tavada tavuk şiş malzemeler600 gram tavuk göğsüYarım çay bardağı zeytinyağıYarım rende soğanYarım çay kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kekikTuz1 adet yeşil biber1 adet kırmızı biberSıvı yağ (kızartmak için)Servis için;LavaşDomatesBiberTAVADA TAVUK ŞİŞ YAPILIŞITavada tavuk şiş yapmak için öncelikle tavuğu küp küp doğrayın.Ardından marinesi için uygun bir kaba rendelenmiş soğan, zeytinyağı, kekik, toz kırmızı biber, pul biber ve tuzu alarak karıştırın.Doğranan tavukları sosa alın ve karıştırın.Marine olmaları için üzerini streçleyin ve 2-3 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.Sürenin sonunda dinlenen tavukları alın ve aralarına tercihe bağlı kırmızı ve yeşil biberde ekleyerek çöp şişlere geçirin.Tüm malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin.Dizme işlemi bittikten sonra çöp şişleri kızdırılan yapışmaz tavaya alın ve arkalı önlü olacak şekilde güzelce pişirin.Bu aşamada çok sık dizilmemesi tavukların her yerinin daha güzel pişmesini sağlayacaktır.Tavukların hepsi piştikten sonra servis esnasında kullanmak üzere ortadan bölünen domates veya biberleri de tavada kızartabilirsiniz.Lavaşı da tavada ısıtın ve tabağa alın.Üzerine tavuk şişleri ve kızartılan domates biberleri de ekleyerek servis edin. Acem pilavı malzemeler1 su bardağı Jasmine pirinç30 gram tereyağı200 gram kuşbaşı dana eti2.5 su bardağı su2 havuçYarım çay bardağı kuş üzümüYarım çay bardağı dolmalık fıstıkYarım çay kaşığı zencefil ve tarçınTuzACEM PİLAVI YAPILIŞIBu özel pilavı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Pirinci bol suyla yıkayın. Ilık tuzlu suda 20 dakika bekletip suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Etleri ilave edip hafifçe kavurun. 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte etleri iyice pişirin. Pirinci 2 su bardağı suyla birlikte etlere ekleyin. Jülyen doğranmış havuç, fıstık ve üzümü ilave edin. Baharat ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Sıcak servis yapın. Trileçe malzemeler5 adet yumurta1 paket vanilya7 yemek kaşığı un1 paket kabartma tozu6 yemek kaşığı toz şekerŞerbeti için:1 su bardağı toz şeker1 su bardağı keçi sütü2 su bardağı inek sütü1 su bardağı manda sütüKarameli için:1 paket krema2 yemek kaşığı tereyağı1 büyük çay bardağı toz şekerTRİLEÇE YAPILIŞIYumurta ve şekeri derin bir karıştırma kabının içine ekleyin. Şekerler tamamen eriyip krema kıvamına gelene kadar çırpın. Karıştırma kabının içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.Spatula kullanarak, bütün malzemeleri alttan üste doğru sürekli olarak karıştırın. Kek harcının tamamen karıştığına emin olun. Hazırladığınız harcı yağlanmış fırın kabına döküp üzerini düzeltin. Trileçenin kek tabanını önce 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. Daha sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye indirip 20 dakika daha pişirmeye devam edin. Pişen keki oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Daha sonra kürdan kullanarak, kekin üzerinde delikler açın. Sütlü şerbetini yapmaya başlayın. İnek sütü, manda sütü ve keçi sütünü derin bir tencerede karıştırın.Tencereye şekeri ilave edin ve tamamen eriyene kadar karıştırın. Bu aşamada sütlü şerbet için manda ve keçi sütünü kullanmadan, 3 su bardağı inek sütü ve 1 su bardağı krema kullanarak da şerbetinizi hazırlamanız mümkün. Şeker tamamen eriyip, sütler kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatıp bırakın.Bu sırada karamelini hazırlayın.Ayrı bir sos tenceresinde toz şekeri dikkatlice eritin. Üzerine tereyağını ilave edin. Tereyağlı şeker karışımı fokurdamaya başlayınca üzerine kremayı ekleyin. Güzelce karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Ilık sütlü şerbeti, oda sıcaklığında soğumuş olan trileçe kekinin üzerine dökün. Kek sütü iyice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın. Bu arada 1 paket krem şantiyi hazırlayın.Buzdolabında soğuyan kekin üzerine ince bir tabaka halinde krem şantiyi eşit bir şekilde yayın. Hazırladığınız karameli de krem şantinin üzerine güzelce yaydıktan sonra trileçe tatlınız hazır. Bu aşamada dilerseniz karamel kullanmak yerine frambuaz, çikolata ya da portakal sosu ile çeşitlendirerek servis edebilirsiniz. Hemen dilimleyip soğuk olarak servis edin.