26 Haziran 2022 - 10:01Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (26 Haziran 2022)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak tavuk suyu çorbası tarifi, fırında tavuk but tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi, çilekli pudingli kurabiye tarifi.
26 Haziran 2022 - 10:01 Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı tavuk suyu çorbası tarifi, fırında tavuk but tarifi, sebzeli bulgur pilavı tarifi, çilekli pudingli kurabiye tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI TARİFİ
Terbiyeli tavuk çorbası malzemeler
- 1 adet kalçalı tavuk budu ya da 3 adet baget
- 2 adet defne yaprağı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 litre su
- 1 çay bardağı tel şehriye
Terbiyesi için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım limonun suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pul biber
- Kuru nane
TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI YAPILIŞI
- Tavuğu tencereye alıp tuz ve defne yaprağıyla birlikte 2 litre suda haşlayın.
- Tencereden tavuğu alıp etlerini ayıklayın ve bir çatal yardımıyla didikleyin.
- Tavuk suyunu ocağa alıp altını yeniden açın.
- Yoğurt, yumurta ve unu iyice çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Ocakta ısınan tavuk suyundan kepçeyle alıp terbiyeyle karıştırarak ılınmasını sağlayın.
- Ardından terbiyeyi tavuk suyuna ekleyip karıştırın.
- Son olarak tel şehriyeyi ilave edip ara sıra karıştırarak kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin.
- İçine didiklediğiniz tavuk etlerini de ilave edin.
- Çorbanızı kaselere bölüştürün.
- Üzerine kızgın tereyağında yakılmış pul biber gezdirin, kuru nane serpin ve sıcak servis yapın.
4
FIRINDA TAVUK BUT TARİFİ
Fırında tavuk but malzemeler
- 4 adet kalçalı but
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- Pul biber
- Kekik
- Kimyon
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 küçük soğan
- Zeytinyağı
FIRINDA TAVUK BUT YAPILIŞI
- Soğanları ve sarımsakları rendeleyin.
- Yoğurda ekleyerek karıştırın.
- Son olarak zeytinyağını ve baharatları ekleyip harmanlayın.
- Ardından tavukları temizleyin, varsa fazla derilerini kesin.
- Butların içlerinin iyi pişmesi için üzerine çizikler atın.
- Hazırladığınız sosu, tavuk butların her tarafına iyice yedirin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine tavukları yerleştirin.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırınınızın gücüne göre 45 dakika gibi bir sürede pişecektir.
- Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz.
- Böylece tavuk butlarınız daha iyi bir şekilde kızarır.
5
SEBZELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Sebzeli bulgur pilavı malzemeler
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 orta boy soğan
- 3 adet biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kapya biber
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı su (kaynar)
SEBZELİ BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Pilav tenceresine yağı alın ve eritin.
- Eriyen yağın içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
- Soğanların üzerine küp küp doğranan biberleri ve kapya biberi ekliyoruz.
- Kavurmaya devam ediyoruz.
- Kavrulunca üzerine salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar yine kavuruyoruz.
- Üzerine bulgurları ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Üzerine kaynar suyu ekleyip tuzu ilave edip kapağını kapatıyoruz.
- Bulgurlar şişip suyu çekince altını kapatıyoruz.
6
ÇİLEKLİ PUDİNGLİ KURABİYE TARİFİ
Çilekli pudingli kurabiye malzemeler
- 125 gram margarin (oda ısısında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
- 1 paket çilekli toz puding
- 2 su bardağı mısır nişastası
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
ÇİLEKLİ PUDİNGLİ KURABİYE YAPILIŞI
- Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler yoğurma kabına alınır ve iyice karıştırılır.
- Son olarak un ve kabartma tozu da eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve yuvarlanır.
- Dilerseniz bıçağın sırtıyla artı şekli yapıp piştikten sonra çikolata ile süsleyin.
- İterseniz pembe pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.