Yemek Çok ballı kanat nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çok ballı kanat tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Çok ballı kanat nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çok ballı kanat tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Paylaş
Çok ballı kanat nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çok ballı kanat tarifi, malzemeleri, püf noktaları

Daha önce çok ballı kanat tarifi denemediyseniz, bol malzemeli ve çok lezzetli bu tarifi mutlaka yemek tarifleri için tuttuğunuz not defterine ekleyin! Gelinim Mutfakta yarışmacıları bugün en iyi "çok ballı kanat tarifi" için yarışacak. Gelinim Mutfakta çok ballı kanat tarifi ve püf noktaları için haberimize göz atın.

Bu hafta Gelinim Mutfakta yarışmasında gelinler en iyi "çok ballı kanat" tarifi için yarışacak. Kanatlar için hazırlayacağımız marine sosunda susamdan bala, soya sosundan elma sirkesine kadar yok yok olan bu tarif, gerçek bir lezzet şöleni. Dilerseniz damak tadınıza göre sos tarifini çeşitlendirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Çok ballı kanat bol malzemeli ve çok lezzetli zengin bir tarif. Fırında tavuk yemekleri listenize mutlaka eklemek isteyeceğiniz çok ballı kanat yemeği tarifinde, tavuğun kanat kısmını çok sevmiyorsanız, aynı tarifi kemikli tavuk pirzola veya heme kanat hem but kısımlarını karıştırarak deneyebilirsiniz. Ancak kanatla da harika olacağını söyleyebiliriz.

Hazırlanız tarifin detaylarını vermeye başlıyoruz. İşte Gelinim Mutfakta çok ballı kanat tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

ÇOK BALLI KANAT MALZEMELERİ

  • 1 kg kanat (Tahmini olarak 18-20 adet çıkar)

SOSU İÇİN

  • 1 yemek kaşığı bal (İsteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı da koyabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2-3 adet arpacık soğan (ince kıyılmış)
  • 5 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 3 diş sarımsak

SOS İÇİ BAHARATLAR

  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

ÇOK BALLI KANAT NASIL YAPILIR?

  • Kanatların sosu iyice emmesi için farklı noktalarından çizik atın.
  • Arpacık soğanları ince ince kıyın.
  • Baharatlar hariç tüm malzemeleri iyice karıştırın.
  • Ardından üzerine baharatları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Kanatları geniş bir karıştırma kabına alın.
  • Marinasyon için hazırladığınız tüm malzemeyi üzerlerine ekleyip güzelce karıştırın.
  • Ardından kabın üzerini streç fimle kapayın ve 1-2 saat kadar dinlendirin.
  • Kanatlar sosla birlikte en azından yarım saat dinlenmiş olmalı.
  • Ardından kanatları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Kapta sos kalırsa, kalanını kanatların üzerinde gezdirin.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızaran kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis edin... 

BALLI TAVUK KANAT YANINA NE YAKIŞIR?

Mayonez, ranch sos, ballı hardal ve ketçap bu tarifle çok yakışacak klasik soslar arasında. Ancak yanına destekleyici bir yan ürün eklemek isterseniz, sizler için çok ballı kanat yanına yakışacak tarifleri listeledik.

Haberin Devamı


  • Klasik parmak patates tavuk kanatları ile çok iyi gider. Dilerseniz tavuk kanatlarının yanına fırın patates de yapabilirsiniz.
  • Sade pirinç pilavı kanat yemeklerinin her türlüsü ile çok yakışır.
  • Kanat yanına gidebilecek salatalardan biri coleslaw salatası olarak da bilinen lahana salatası. Lahana salatasını beyaz lahana, havuç ve mayonezle pratik bir şekilde yapabilirsiniz.
  • Farklı ve yoğurtlu bir tarif arzu ederseniz, kabak tarator da tavuk kanat yanına iyi gidecek, serinletici bir lezzet. Özellikle çıtır kanat veya soya soslu kanatla çok yakışır.
  • Bugün kaloriye doymak istiyorum diyorsanız, dilerseniz çıtır soğan halkası da yapabilirsiniz.

Tariflerini öğrenmek için üzerlerine tıklamanız yeterli.