Yemek Peynirli ve sarımsaklı fırın patates tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası! Peynirli ve sarımsaklı patates nasıl yapılır?

Peynirli ve sarımsaklı fırın patates tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası! Peynirli ve sarımsaklı patates nasıl yapılır?

Paylaş
Peynirli ve sarımsaklı fırın patates tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası! Peynirli ve sarımsaklı patates nasıl yapılır?

Günün her saati yiyebileceğiniz peynirli ve sarımsaklı fırın patates tarifi, isterseniz kahvaltılarınıza lezzet katacak isterseniz de köfte, tavuk veya et yemeklerinize. Peki, peynirli ve sarımsaklı fırın patates nasıl yapılır? Yapılması oldukça kolay ve lezzeti enfes olan peynirli ve sarımsaklı fırın patates tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği peynirli ve sarımsaklı fırın patates tarifi, görüntüsüyle de lezzetiyle de şahane bir tarif. Peki, peynirli ve sarımsaklı fırın patates nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız peynirli ve sarımsaklı fırın patates tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PEYNİRLİ VE SARIMSAKLI FIRIN PATATES TARİFİ

Peynirli ve sarımsaklı fırın patates malzemeler

  • 3 tane orta boy haşlanmış patates
  • 3 çorba kaşığı dolu dolu un
  • 2 çorba kaşığı dolu dolu nişasta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Üzeri sürmek için;

  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 diş sarımsak

En üstüne;

  • 1,5 su bardağı kaşar

PEYNİRLİ VE SARIMSAKLI FIRIN PATATES YAPILIŞI

  • Haşlamış patatesleri soyup, ezin.
  • İçine un, nişasta, baharatları, kabartma tozunu ekleyip, el ile yoğurup küçük boy borcama yağlı kağıt serip, patatesi yayın.
  • Üzerine sürmek için tereyağı ve sıvı yağı sos tavasına alıp salçayı birkaç dakika kavurup, ateşten alıp, sarımsağı ekleyin, patateslerin üzerine sürün.
  • Isınmış 180 derecelik turbo ayarda 20 dakika pişirip, fırından alıp, kaşar rendesi serpiştirip tekrar fırına verin.
  • Kaşar kızarıncaya kadar pişirip sıcak servis edin.