Yemek Et yanında enfes eşlikçi: Sebze haşlama (sebze garnitür) nasıl yapılır?

Et yanında enfes eşlikçi: Sebze haşlama (sebze garnitür) nasıl yapılır?

Paylaş
Et yanında enfes eşlikçi: Sebze haşlama (sebze garnitür) nasıl yapılır?

Izgara köfte, biftek, antrikot gibi etlerin yanına bulgur, pirinç veya erişte gibi hamur işleri yapmak istemiyor veya sofranızı daha zengin hale getirmek istiyorsanız, rengarenk tabaklarla sofranızı çok daha şık gösterecek hem pratik hem de sağlıklı bir alternatif ile geldik. Her tür etin yanına yakışacak sebze haşlama garnitür sayesinde var olan öğünde bol lif alacak, sofradan çok daha tok kalkacaksınız. Tarif için kolları sıvayın, malzemeleri saymaya başlıyoruz!

Biftek, antrikot veya ızgara köfte; bu tür et yemeklerinin yanına sebze garnitür çok yakışır. Hem pilava alternatif olması açısından hem de sofranın zenginlemesi için basitçe hazırlanabilecek sebze garnitürün en güzel yanı sıra, evde hangi sebzeler kaldıysa onlarla hazırlayabilmeniz. Biz tabii ki sizin için klasik tarifi vereceğiz ama eksik varsa, sorun değil, dolabınızda mutlaka başka br sebze vardır!

Haberin Devamı

Örneğin, orijinal tarifinde patatesle Kıbrıs köftesi yaptınız diyelim, artık bu yemeğin yanına pilav olmaz. Ancak destekleyici bir lezzete ihtiyacınız varsa, garnitür sebze ideal seçim olacak.

Püf noktası: Kıbrıs usulü köfteyi seviyorsanız ancak çok fazla nişasta tüketmek istemiyorsanız, patates püresi yerine karnabahar püresi yapabilirsiniz. Bir kere denerseniz, kesinlikle pişman olmayacağnıza eminiz!

Garnitür olarak dilerseniz karnabahar, brokoli, havuç gibi sebzeleri kullanabileceğiniz gibi aşağıdaki malzemelerden de garnitür hazırlayabilirsiniz.

HAŞLAMA SEBZE (SEBZE GARNİTÜR) TARİFİ

MALZEMELER

  • 2 küçük parça brokoli (250 gram kadar)
  • 2 küçük parça karnabahar (250 gram kadar)
  • 2 küçük ince havuç
  • 1 limonun suyu
  • Zeytinyağı (Soğuk sıkım)

Malzeme püf noktası: Dilerseniz, brüksel lahanası gibi sebzeler de kullanabilirsiniz. Özellikle hardalla enfes bir lezzete sahip olur. 

SEBZE GARNİTÜR NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı
  • Karnabahar ve brokoli parçalara ayrılır.
  • Havucun kabuğu soyulur.
  • Sebzeler hafif diri kalacak şekilde haşlanır.
  • Havuç haşlandıktan sonra doğranır.
  • Haşlanan sebzeler karıştırma kabına alınır.
  • Sarımsak ezilir.
  • Bir tatlı kaşığı zeytinyağı, yarım limon, 1 tatlı kaşığı sirke karıştırılıp sebzelerin üstüne dökülür.
  • Ezilmiş sarımsak da eklenip karıştırılır.
  • Servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

ALTERNATİF GARNİTÜR MALZEMELERİ

  • 4 adet köy biberi
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet soğan
  • 6-7 dış sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber

HAZIRLANIŞI

  • Soğanları halka şeklinde doğrayın. Biberleri biraz irice kesin. Sarımsakları ince ince doğrayın.
  • Bir tavaya yağı koyup bütün malzemeleri ekleyin.
  • Sürekli karıştırın ve soğanlar kahverengi olana kadar kavurun.
  • Baharatları en sonunda eklemeyi unutmayın.