08 Aralık 2021 - 16:55
Son Güncelleme:
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (08 Aralık 2021)
1
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak fasulye çorbası tarifi, tavuk sote tarifi, sebzeli makarna tarifi ve Laz böreği tarifi.
08 Aralık 2021 - 16:55
Son Güncelleme:
2
Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı fasulye çorbası tarifi, tavuk sote tarifi, sebzeli makarna tarifi ve Laz böreği tarifi var.
'BUGÜN NE PİŞİRSEM' DİYENLERE GÜNÜN MENÜSÜ
3
FASULYE ÇORBASI MALZEMELERİ
- 250 gram kuru fasulye
- 1 orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 buke garni ( maydanoz kökü, defne yaprağı, kekik sapı vb.)
- 4 sap kereviz
- 2 ince sap pırasa
- 2 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 4 orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
4
FASULYE ÇORBASI TARİFİ
- Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 saat soğuk suyla ıslatın.
- Suyunu süzüp 2 ½ litre sıcak suyla ateşe koyun.
- 1 adet soğan, sarımsak ve buke garniyi katin.
- Kereviz ve pırasayı küçük parçalar halinde doğrayıp 1 kaşık yağla kısık ateş üzerinde pişmeye bırakın.
- Domatesin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp doğradıktan sonra karışıma ekleyin.
- Fasulye yumuşayınca içinden soğan ve buke garniyi çıkartıp domatesli karışıma katin.
- Sonra da püre makinesinden geçirin, tekrar ateşe koyup yeterince tuz katin.
- Servisten önce yumurta sarisini 2-3 kaşık çorbayla alıştırarak sulandırın ve kalan 1 kaşık yağla birlikte çorbaya katin.
- Yağda kızdırılmış ekmeklerle servis yapın.
5
TAVUK SOTE MALZEMELERİ
- Yarım kg tavuk göğsü
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 1 su bardağı su
6
TAVUK SOTE TARİFİ
- Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır.
- Soğanları piyazlık, biberleri julyen, domatesleri küp küp doğrayın.
- Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun.
- Suyunu çekince soğanları ve doğranmış sarımsakları ekleyin.
- 1 - 2 dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin.
- Biberler sotelenince domatesleri, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin.
- Üzerine 1 bardak su ekleyin ve tavuk pişene kadar kapağı kapalı pişirmeye devam edin.
- Sıcak servis edin.
7
SEBZELİ MAKARNA İÇİN MALZEMELER
- 1 paket makarna (500 g)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet havuç
- Yarım çay bardağından biraz fazla soya sosu
- Tuz
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- 7 su bardağı kaynar su
8
SEBZELİ MAKARNA TARİFİ
- Derin bir tencereye 7 su bardağı suyu ekleyip 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyin.
- Ocağın altın açın ve kaynamaya başlayınca 1 çay kaşığı tuz ilave edip 1 paket makarnayı ekleyin.
- Ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.
- Haşlanan makarnayı bir süzgeç yardımıyla süzün.
- Ayrı bir tavada 6 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve halka halka doğranmış soğanları ekleyin.
- Soğanlar yumuşayınca üzerine kırmızı, sarı ve yeşil biberleri ekleyin.
- Biberlerde kavrulunca ince uzun doğranmış havuçları ekleyin.
- Bütün hepsi piştiğinde son olarak soya sosunu üzerine dökün ve 1 - 2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Makarnayı haşladığınız tencerenin içerisinde makarnayla sebzeleri birleştirin.
- Servis edebilirsiniz.
9
LAZ BÖREĞİ MALZEMELERİ
- 8 yufka
- 1 litre süt
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı karabiber
Şerbeti için
- 4 bardak toz şeker
- 4 su bardak su
- Çeyrek limon suyu
Laz böreği üzeri için
- 250 gram tuzsuz tereyağı
- Antep fıstığı (isteğe bağlı)
10