Yemek Gelinim Mutfakta közlü kebap nasıl yapılır? Közlü kebap tarifi, yapılışı, malzemeler

Gelinim Mutfakta közlü kebap nasıl yapılır? Közlü kebap tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Gelinim Mutfakta közlü kebap nasıl yapılır? Közlü kebap tarifi, yapılışı, malzemeler

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler közlü kebap tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise közlü kebap tarifi araştırmak için internette araştırma yapıyor. Peki, közlü kebap nasıl yapılır? Bol patlıcanla yapabileceğiniz közlü kebap tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan közlü kebap tarifi, bol patlıcanla yapabileceğiniz şahane bir tarif. Peki, közlü kebap nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız közlü kebap tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KÖZLÜ KEBAP TARİFİ

Közlü kebap malzemeler

  • 1, 5 kg patlıcan
  • 400 gram kıyma veya kuşbaşı et
  • 2 tane kuru soğan
  • 4-5 tane sivri biber
  • 3 tane domates
  • Maydanoz
  • Sarımsak
  • Tuz
  • Baharat
  • Sıvı yağ

KÖZLÜ KEBAP YAPILIŞI

  • Patlıcanları közleyip temizleyin ve sarımsakları da ezip bir miktar sıvı yağda kavurun.
  • Kavrulan patlıcanı bir fırın kabına yayın.
  • Kıymalı katı için kıymayı bir tencereye alıp suyunu çekene kadar kavurun.
  • Sırayla soğan, biber ve domatesi yemeklik doğrayarak ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Ocaktan alıp maydanoz, tuz ve baharatını kattıktan sonra karışımı patlıcanın üzerine yayın.
  • 180 -200 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.