Yemek Gelinim Mutfakta şenlik böreği nasıl yapılır? Şenlik böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı

Gelinim Mutfakta şenlik böreği nasıl yapılır? Şenlik böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı

Paylaş
Gelinim Mutfakta şenlik böreği nasıl yapılır? Şenlik böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler şenlik böreği tarifi yapıyor. Ekranların başında izleyen seyirciler ise internette şenlik böreği tarifi araştırıyor. Peki, şenlik böreği nasıl yapılır? Sebzeyle yapılan ve küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği şenlik böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Günün her saati afiyetle yiyebileceğiniz şenlik böreği tarifi, hem kolayca hazırlanan hem de çok lezzetli bir tarif. Peki, şenlik böreği nasıl yapılır? 7'den 70'e herkesin seveceği şenlik böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ŞENLİK BÖREĞİ TARİFİ

Şenlik böreği malzemeler

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam toz kırmızı biber
  • 2 adet yufka

Sosu için;

  • 2,5 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı su

Üzerine;

  • 1 çay bardağı süt

ŞENLİK BÖREĞİ YAPILIŞI

  • Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra güzelce yıkayın ve bir kabın içerisine rendeleyin.
  • Sonrasında patateslerin sıkarak fazla suyunu alın ve baharatları ekleyerek karıştırın.
  • Sosu için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içerisinde güzelce harmanlayın.
  • Yufkayı tezgâha yayın ve her bir yufkayı 8’e bölün yufkaların üstünü bir fırça yardımıyla hazırladığınız sosla her yerini ıslatın.
  • Üzerine patatesli harçtan yayarak serin.
  • Yufkayı rulo şeklinde sarın ya da katlamadan tepsiye serin. Dilerseniz gül böreği şeklinde, dilerseniz de uzunlamasına pişirin.
  • Yufkalarınız bitene kadar aynı işlemi uygulayın, kalan sosun içerisine sütü ekleyip karıştırın ve yine bir fırça yardımı ile yufkaların üstüne sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.