Yemek Hem kahvaltıya hem tatlılara: Çilek reçeli tarifi

Hem kahvaltıya hem tatlılara: Çilek reçeli tarifi

Hem kahvaltıya hem tatlılara: Çilek reçeli tarifi

Sofraya konulduğunda mis gibi kokusuyla sofranızı şenlendirecek çilek reçeli tarifi evde kolaylıkla yapılabilen bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için çilek reçeli tarifi arıyor ya da çilek reçeli nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Çilek reçeli yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Tadını çok seveceğiniz çilek reçeli tarifi evde kolaylıkla yapılabilen bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için çilek reçeli tarifi arıyor ya da çilek reçeli nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Çilek reçeli yapılışı ve püf noktaları haberimizde.

Çilek reçeli tarifi

Çilek reçeli malzemeleri

  • 1 kilogram çilek
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Yarım limonun suyu

Çilek reçeli yapılışı

Çilekleri güzelce yıkayın ve yapraklarını temizleyin. Ardından derin bir tencereye alıp üzerine şekeri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bir gece bekletin. Ertesi gün çilekleri orta ateşte pişirmeye başlayın. Pişme sırasında oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın. Bir süre pişirdikten sonra ocaktan almadan 5 dakika önce limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Daha sonra kavanozlara doldurabilirsiniz.

SIRADAKİ HABER