Yemek Kardelen tatlısı nasıl yapılır? Kardelen tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kardelen tatlısı nasıl yapılır? Kardelen tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Kardelen tatlısı nasıl yapılır? Kardelen tatlısı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

İzmir'in meşhur lezzetlerinden biri olan kardelen tatlısı tarifi, İzmir pastanelerinde en çok satılan tatlılardan birisi. Peki, kardelen tatlısı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve kahve keyfinize keyif katacak kardelen tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Şık sunumlar eşliğinde servis edebileceğiniz ve görüntüsüyle iştahları kabartan kardelen tatlısı tarifi, herkesin çok seveceği şahane bir lezzet. Peki, kardelen tatlısı nasıl yapılır? Tadını çok seveceğiniz kardelen tatlısı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KARDELEN TATLISI TARİFİ

Kardelen tatlısı malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker (140 gr)
  • 1+1/4 (çeyrek) su bardağı un (130 gr) (1 bardak + çeyrek bardak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Islatmak için;

  • 600 ml süt
  • 1 paket krema

Krema için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı nişasta (40 gr)
  • 1/2 (yarım) su bardağı un (55 gr)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker (125 gr)
  • 1 litre süt
  • 80 gram beyaz çikolata
  • 1 paket vanilin
  • 1 kutu krema

Arası ve üstüne;

  • Antep fıstığı (ceviz/yer fıstığı/fındık)
  • Beyaz çikolata
  • Hindistan cevizi

KARDELEN TATLISI YAPILIŞI

  • Kek için: yumurta ve şekeri rengi açılıp mayonez kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
  • Kuru malzemeleri ekleyin.
  • Spatulayla alttan üste doğru söndürmeden yavaş yavaş karıştırın.
  • Hepsi harmanlanınca yağlı kağıt serilmiş büyük kare borcama dökün.
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Kek soğurken süt ve kremayı iyice çırpıp dolaba koyun.
  • Krema için: un, nişasta ve şekeri harmanlayın.
  • Sütü azar azar ekleyip topak kalmayana kadar çırpın.
  • Altını açıp iyice kıvam alana kadar kaynatın.
  • Beyaz çikolata ve vanilin ekleyin.
  • Sonra oda sıcaklığına gelmesi için kenara alın.
  • Ara ara karıştırın ki kabuklanmasın.
  • Oda sıcaklığına gelince bir kutu krema ekleyip iyice karıştırın.
  • Soğuyan keki ortadan ikiye kesin.
  • Dolaptaki sütlü karışımın yarısıyla alt katı ıslatın.
  • Kremanın az bir kısmını üstüne ayırıp kalanı araya döküp eşit bir şekilde yayın.
  • Üzerine beyaz çikolata ve antep fıstığı serpiştirip öbür keki koyun.
  • Onu da iyice ıslatıp kalan kremayı yayın bol hindistan cevizi serpiştirip dolaba kaldırın.
  • En az 3-4 saat dinlendirin.