Yemek MasterChef 04 Ekim 2022 Hamsiköy sütlacı nasıl yapılır? Hamsiköy sütlaç tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

MasterChef 04 Ekim 2022 Hamsiköy sütlacı nasıl yapılır? Hamsiköy sütlaç tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
MasterChef 04 Ekim 2022 Hamsiköy sütlacı nasıl yapılır? Hamsiköy sütlaç tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

TV8 ekranşarında her akşam seyirciyle buluşan MasterChef Türkiye'de bugün takımlar dokunulmazlık ödülü için yarıştı. Takım oyununu kaybeden mavi takım, dokunulmazlık ödülü için şeflerin en sevdiği tatlıları yapacak. Somer şefin tatlısını seçenler Hamsiköy sütlacı tarifi yapıyor. Peki, Hamsiköy sütlacı nasıl yapılır? Tadına doyum olmayan Hamsiköy sütlaç tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Trabzon'un Hamsiköy yöresinde adını duyurmuş Hamsiköy sütlaç tarifi, birçok kişinin tadına bayıldığı bir lezzet. Peki, Hamsiköy sütlacı nasıl yapılır? İşte, Hamsiköy sütlaç tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

HAMSİKÖY SÜTLACI TARİFİ

Hamsiköy sütlacı malzemeler

  • 1 lt tam yağlı süt
  • 65 g pirinç (1/2 su bardağı)
  • 80 g toz şeker (1/2 su bardağı)
  • Bir tutam tuz

Üzeri için

  • Tarçın
  • Fındık kırığı ya da fındık tozu

HAMSİKÖY SÜTLACI YAPILIŞI

  • Öncelikle bir tencerede sütü kaynatın. Sıcak su ile yıkadığınız pirinci ekleyin.
  • Arada bir karıştırarak, taşmasını önleyecek kadar kısık ateşte pişirin.
  • Pirinçler şişip kıvam almaya başlayınca toz şekeri ve tuzu ilave edin. 10 dakika daha pişirmeye devam edin (Sakın nişasta eklemeyin bekledikçe koyulaşacak).
  • Pişen sütlacı toprak kaselere alın ve soğuması için bir süre bekleyin.
  • Ardından fırına atarak üstü kızarıncaya kadar pişirin. Bu süre 5 dakikayı geçmemelidir.
  • Sütlacın üzerini tarçın ve fındık kırığı ile süsleyip servis yapın.

HAMSİKÖY SÜTLACI PÜF NOKTASI

  • Yalnızca pirinç kullanıldığı için, kıvam alması klasik sütlaçtan daha uzun sürebilir.
  • Sütlacın içerisine vanilya, pirinç unu gibi malzemeler eklemeyin.
  • Fırında pişirmek için, fırını önceden ısıtmanıza gerek yoktur.
  • Sütlacın üzeri kızardığı an fırından çıkartın. Aksi takdirde fazla pişebilir.