YemekMuhallebili Kemalpaşa nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta muhallebili Kemalpaşa tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Muhallebili Kemalpaşa nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta muhallebili Kemalpaşa tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Muhallebili Kemalpaşa nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta muhallebili Kemalpaşa tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin en popüler yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi yapıyor. Ekranları başında izleyen seyirciler ise internet üzerinden muhallebili Kemal paşa tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, muhallebili Kemalpaşa nasıl yapılır? Favori lezzetiniz olacak muhallebili Kemalpaşa tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi, hem şerbetli hem de sütlü tatlı sevenler için şahane bir lezzet. Peki, muhallebili Kemalpaşa nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız muhallebili Kemalpaşa tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TARİFİ

Muhallebili Kemalpaşa malzemeler

  • 1 paket Kemalpaşa tatlısı (25 adet)

Muhallebisi için:

  • 5 su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
  • Tatlıyı pişirmek için şeker ve su

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA YAPILIŞI

  • Kemalpaşa tatlısı yaklaşık 25 dakika da pişirin.
  • Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, dikdörtgen borcama dizin.
  • Soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve Hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt ekleyin.
  • Ve orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirin.
  • Muhallebi koyulaşınca vanilya ekleyin ve altı kapatın.
  • Soğuyan tatlıların üzerine muhallebiyi sıcak olarak dökün.
  • Soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin.
  • Servis ederken dilimleyip üzerini süsleyin.
SIRADAKİ HABER