22 Nisan 2022 - 10:54
Son Güncelleme:
Ramazan'ın 21. günü için iftar ve sahur menüsü (22 Nisan 2022)
1
"İftara ne yapsam" ve "sahurda ne yesek" diyenler için ramazanın yirmi birinci günü için iftar ve sahur menüsü ile karşınızdayız. Ramazanın yirmi birinci günü için iftar menüsünde terbiyeli tavuk çorbası, fırında sucuklu kuru fasulye, bulgur pilavı ve kavanozda pasta tarifleri var. Sahurda ise basitçe hazırlanacak ve oruç tutarken daha uzun süre tok kalmanızı sağlayacak, daha az susatacak besleyici bir menü hazırladık. İşte ramazanın 21. günü için Posta.com.tr'den iftar ve sahur menüsü...
22 Nisan 2022 - 10:54
Son Güncelleme:
2
TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI TARİFİ
Terbiyeli tavuk çorbası malzemeler
- 1 tane kalçalı baget veya 3 tane baget
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 2 tane defne yaprağı
- 1 çay bardağı kadar tel şehriye
- 2 litre su
Çorbanın terbiyesi için kullanılacak malzemeler;
- 1 su bardağı kadar yoğurt
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı kadar tuz
- Yarım limon suyu
Sosu için kullanılacak malzemeler;
- Pul biber
- Kuru nane
- 1 çorba kaşığı tereyağı
TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI YAPILIŞI
- Öncelikle tavuklar tencere içerisine alınarak, defne ve tuz yaprağı ile beraber 2 litre su ile haşlanmalıdır.
- Tencere içerisinden tavuk alınarak etler ayıklanmalı ve çatal desteğiyle didiklenmelidir.
- Tavuk suyu ocağa alınarak altı tekrardan açılmalıdır.
- Un, yumurta ve yoğurt çırpılmalı ve pürüzsüz kıvam elde edilmelidir.
- Ocakta ısınmış olan tavuk suyundan kepçe ile alıp, terbiye ile karıştırıp ılınması sağlanmalıdır.
- Daha sonra terbiye, tavuk suyuna ilave edip karıştırılmalıdır.
- Son şekilde tel şehriye ilave edilerek, ara ara karıştırıp kısık ateş üzerinde
- 10 dakika boyunca pişirmek gereklidir.
- Pişen çorba içerisine didiklenen tavuk etleri ilave edilmelidir.
- Çorba kaselere bölüştürülerek, üzerine kızgın tereyağı içerisinde yakılan pul biber gezdirilmelidir.
- Arzuya göre kuru nane de ilave edilebilir.
3
FIRINDA SUCUKLU KURU FASULYE TARİFİ
Fırında sucuklu kuru fasulye malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane parmak sucuk
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı acı pul biber
- 3-4 tane acı saksı biberi
FIRINDA SUCUKLU KURU FASULYE YAPILIŞI
- Kuru fasulye akşamdan ılık suyla ıslatılır ve sabah suyu süzülüp üzerine sıcak su konup tencerede kısık ateşte 45 dakika haşlanır.
- Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytin yağında pembeleşene kadar kavrulur.
- Üzerine kesilmiş sucuklar eklenir, salça, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ve doğranmış acı saksı biberi ilave edilir.
- Üzerine haşlanmış fasulyeleri ekleyip bir 5 dakika daha kaynatın.
- Küçük güveçlere tenceredeki fasulyeleri pay edin ve önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
4
SADE BULGUR PİLAVI TARİFİ
Sade bulgur pilavı malzemeler
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı tuz
SADE BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
- Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresine koyup kızdırın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp pilav tenceresinin içine ekleyin.
- Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Ardından bulguru da tencereye ekleyin.
- 3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Tuzunu ve sıcak suyu ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
- Pilavı orta ateşte kaynamaya bırakın.
- Tencere kaynadıktan sonra altını biraz kısıp pişmeye bırakın.
- Pilav piştikten sonra ocağın altını kapatın.
- Tenceredeki pilavı karıştırıp kapağını tekrar kapatın.
- Pilavı en az 10 dakika dinlenmeye bırakın.
- Pilavı dinlendikten sonra hemen servis edebilirsiniz.
5
KAVANOZDA PASTA TARİFİ
Kavanozda pasta malzemeler
- 2, 5 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket labne peynir
- 1 paket vanilya
- Yarım paket petit buerre bisküvi
- Toz kakao
- Krem çikolata
- Meyve
KAVANOZDA PASTA YAPILIŞI
- Sütü, unu, yumurtayı, şekeri tencereye alıp iyice çırpıp ocakta kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynayınca ocaktan alıp içine labne ve vanilyayı da ekleyip karıştırın.
- Kavanoz ya da herhangi bir kasenin dibine robottan çekilmiş bisküviyi 2 tatlı kaşığı kadar koyun.
- Kremadan az dökün.
- Benmari usulü akışkanlığını yerinde krem çikolatadan da 1 tatlı kaşığı gezdirerek dökün.
- Ya da yerine koyu kıvamda yapılmış bitter çikolata sosu da olabilir.
- Bunun üzerine evde hangi meyve varsa kivi, çilek, muz ya da kabuğu soyulmuş küp küp dilimlenmiş elma olur.
- Meyvelerden de serpeleyerek koyup tekrar kremadan dökün.
- Çay süzgecinden kakaoyu pastanın üzerine eleyin.
- Kavanoz pastası hazır.
6