Yemek Tavuklu bostan kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler! Tavuklu bostan kebabı nasıl yapılır?

Tavuklu bostan kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler! Tavuklu bostan kebabı nasıl yapılır?

Paylaş
Tavuklu bostan kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler! Tavuklu bostan kebabı nasıl yapılır?

Akşam yemeği için farklı bir alternatif arıyorsanız tavuklu bostan kebabı tarifi tam size göre olacaktır. Peki, tavuklu bostan kebabı nasıl yapılır? Patlıcanla tavuğun eşsiz uyumu: tavuklu bostan kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği tavuklu bostan kebabı tarifi, kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. İşte, tavuklu bostan kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAVUKLU BOSTAN KEBABI TARİFİ

Tavuklu bostan kebabı malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet tavuk but
  • 1 adet soğan
  • 2 adet biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yağ

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı salça1.5 su bardağı su

TAVUKLU BOSTAN KEBABI YAPILIŞI

  • Patlıcanları halka halka doğrayıp yağda kızartın.
  • Tavaya yağı alıp soğan ve biberi küp küp doğrayıp ekleyin.
  • Kavrulunca haşlanmış didiklenmiş tavuğu, rendelenmiş domatesi, salçasını, baharatlarını da ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Patlıcanları tepsiye dizin, ortasına biraz bastırın, hazırlanan harçtan yerleştirin.
  • Salçalı suyu hazırlayıp üzerine gezdirin.
  • Yarım saat kadar 180 derecede fırınlayın.