Yemek Tavuklu garnitürlü talaş böreği nasıl yapılır? Tavuklu garnitürlü talaş böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tavuklu garnitürlü talaş böreği nasıl yapılır? Tavuklu garnitürlü talaş böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Tavuklu garnitürlü talaş böreği nasıl yapılır? Tavuklu garnitürlü talaş böreği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Hem doyurucu hem de çok lezzetli tarif arayanlar için tavuklu garnitürlü talaş böreği tarifi oldukça iyi bir alternatif olacak. Peki, tavuklu garnitürlü talaş böreği nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tavuklu garnitürlü talaş böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Nefis iç harcı ve şahane görüntüsüyle iştahları kabartan tavuklu garnitürlü talaş böreği tarifi, mükemmel bir lezzet. Peki, tavuklu garnitürlü talaş böreği nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız tavuklu garnitürlü talaş böreği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TAVUKLU GARNİTÜRLÜ TALAŞ BÖREĞİ TARİFİ

Tavuklu garnitürlü talaş böreği malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 büyük haşlanmış tavuk göğsü
  • 1 orta boy soğan
  • 2 orta boy havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Yarım su bardağı tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Baharatlar

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

TAVUKLU GARNİTÜRLÜ TALAŞ BÖREĞİ YAPILIŞI

  • İç harcını hazırlayarak başlayın.
  • Tencereye yağları alıp eritin.
  • Küçük doğranmış soğanları ekleyip, soteleyin.
  • Pembeleşince küçük küp doğranmış havuçları ilave edin. Hafif sotelenince.
  • Tavuğu haşladığınız sudan yarım su bardağı ilave edin ve yumuşamaya bırakın.
  • Pişince haşlanmış didiklenmiş tavuğu ve baharatları ilave edin.
  • Son olarak bezelyeyi ekleyip yavaş yavaş karıştırın. İç malzemesi hazır.
  • İç harcı dinlenirken sosu hazırlayalım. Tereyağı eritin.
  • Sıvıyağ su, sirke ve unu ekleyip karıştırın.
  • 1 yufkayı açın. Sostan birazını sürüp 2. yufkayı serin.
  • Onun üzerine de biraz sos gezdirin. İki kenarı karşılıklı katlayın. Uçları üst üste gelmesin.
  • Yufka uzunlamasına kesilir. Sonra dört parçaya ayrılır.
  • 8 kare elde edilir iç harçtan yeteri kadar koyup, bohça gibi katlayın.
  • Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.