A. Yavuz Kocaömer Potada en büyük Türkiye
HABERİ PAYLAŞ

Potada en büyük Türkiye

Türkiye, ilk kez düzenlenen ve ülkemizin ev sahipliği yaptığı Tekerlekli Sandalye Basketbol Kıtalararası Kupası’nda şampiyon oldu. Japonya, Avustralya, ABD ve Türkiye’nin katıldığı Tekerlekli Sandalye Basketbol Kıtalararası Kupası 1-4 Haziran tarihleri arasında Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda gerçekleştirildi ve son Paralimpik Oyunları Şampiyonu ABD’yi finalde yenen Milli Takımımız, kupanın sahibi oldu.

Potada en büyük Türkiye

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı.

Üstün mücadele

Haberin Devamı

İlk maçında Avusturalya’yı 66-59 yenen ayyıldızlı ekibimiz, ikinci maçında ABD’ye 81-59 mağlup oldu. Üçüncü maçında Japonya’yı 64-62 yenen milliler, adını finale yazdırdı. Finalde bir kez daha ABD’nin karşısına çıkan Milli Takımımız, Remzi Sedat İncesu yönetiminde sahaya, kaptan İsmail Ar, Ahmet Efetürk, Rıdvan Aksoy, Enes Bulut ve Zafer Gültekin çıktı. İlk çeyreği ABD 12-14 üstün kapattı. Farkın açılmasına izin vermeyen milliler devre arasına 28-29 geride girdi. İkinci yarının başından itibaren oyun üstünlüğünü ele alan Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takımı, final periyoduna 1 sayı farkla 51-50 önde girdi. Maçın son çeyreğinde üstün oyununu devam ettiren ay-yıldızlılar, maçı 72-68 kazanarak kupaya ulaştı. Milli Takımımız şampiyonluk kupasını Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Alpaslan Erkoç’un elinden aldı. Organizasyonda ABD ikinci, Avusturalya üçüncü ve Japonya dördüncü sırada yer aldı.

Potada en büyük Türkiye

En iyi 5 seçildi

Turnuvanın en iyi beşine İsmail Ar (TR), Jenifer Trevan (ABD), Steven Serio (ABD), Kozai Hirokai (JPN) ve Tristian Knowles (AUS) seçildi. En değerli oyuncu ödülünü ise Enes Bulut kazandı. Kupa seremonisinde konuşan Alpaslan Erkoç, Tekerlekli Sandalye Basketbol’a katkılarından dolayı tüm paydaşlara teşekkür etti.

VIRTUS GLOBAL OYUNLARI’NDA 11 MADALYA

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na kota veren en önemli yarışlardan biri olan 2023 VIRTUS Global Oyunları’nda sporcularımız 3 altın, 4 gümüş ve 4 bronz olmak olmak üzere toplam 11 madalya kazandı. 4-10 Haziran tarihleri arasında Fransa’da gerçekleştirilen oyunların, masa tenisi branşında milli sporcumuz Ebru Acer, finalde Hong Kong’lu rakibi Ting Ting’i 3-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi olurken, bu başarısıyla Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na katılma hakkı kazandı. Oyunlarda bir diğer altın madalya atletizmde 4x100m bayrak yarışından geldi. Edanur Akın, Fatma Damla Altın, Muhsine Gezer ve Esra Bayrak’tan oluşan Bayrak Takımımız 51.86’lık derecesiyle altın madalyanın sahibi oldu ve Paris 2024 kotası aldı.

Haberin Devamı

Potada en büyük Türkiye

Altın madalya alan 4X100 Bayrak Takımı sporcuları; (soldan sağa) Edanur Akın, Esra Bayrak, Muhsine Gezer ve Fatma Damla Altın.

BAŞARIYA DOYULMADI

Oyunlarda yüzme branşında Seçil Açıkgöz 200m kelebek stilinde, atletizmde de Fatma Damla Altın Heptathlon’da ikinci olarak gümüş, 400m engelli koşuda bronz ve yüksek atlamada gümüş madalyanın sahibi oldu. Eda Yıldırım cirit atmada bronz, Muhsine Gezer 800m yarışında gümüş, Esra Bayrak uzun atlamada bronz madalyanın sahibi oldu. Masa tenisi teklerde yarışan sporcumuz Sümeyra Türk, bronz madalyanın sahibi olurken, çiftler kategorisinde mücadele eden Sümeyra Türk Ebru Acer çifti, altın madalyanın sahibi oldu.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder