Artun Ünsal Maçka'da Indian Tandoorı
HABERİ PAYLAŞ

Maçka'da Indian Tandoorı

Indian Tandoori’nin önünden birkaç kez geçmiştim. Bir deneyeyim dedim, içeri girdim. Aslen Pakistanlı ama T.C. vatandaşı olacak kadar İstanbul hayranı Murad Rana İmran’ın bu mekanını yabancı turistler bizden önce keşfetmişler. Salonda Hint tarzı dekor, kırmızı sarı renkler ağırlıkta. Mönüde etli, tavuklu, balıklı, deniz ürünlü dahası ‘vejetaryen’ yemekler var. Başlangıç olarak, Çin usulü sebzeli böreği deneyeceğim: Bizim sigara böreklerinin daha enli ve boylusu. Refakatte soslar: Bir kapta sebze turşuları, yeşil mango ve çeşitli baharatlar; bir başkasında taze nane, yoğurt ve hafif baharat. Bir de acı kırmızı biberli sos var. Erkeklik ettim, bir çimdik tattım, hıçkırığa boğuldum; öylesine keskin acı yani.

Haberin Devamı

Maçkada Indian Tandoorı

Ana yemeğim körili kuşbaşı kuzu eti yahnisi. Köri dışında taze kişniş, tane karabiber, karanfil, defne yaprağı, zencefil, kakule ve bir çeşit baharat karışımı ‘masala’ ile ağır ağır pişirilmiş.

[[HAFTAYA]]

Buharda haşlanmış ve bir çimdik safran eklenmiş yağsız pirinç tabağımın üzerine alıp birlikte yemesi pek keyifli. Tatlıya yer kalmadı, Japon ürünü nefis bir yeşil çayla yemeğimi noktalıyorum. Fiyatlar makul, adam başı 50 TL civarında çıkılır.

Akaretler Süleyman Seba Spor Caddesi Çavdarcı Sokak No: 1 Maçka Beşiktaşİstanbul Tel: 0212 236 75 51

HACI SALİH YENİDEN BEYOĞLU’NDA

Bursa Sokak’ta 1944’te açılan Beyoğlu’nun markalarından Hacı Salih Lokantası, Sakızağa Caddesi’ne taşınmış, sonra da İstiklal Caddesi’nde Anadolu Pasajı’na geçmiş, 2005’te kapanmıştı. Hacı Abdullah Lokantası’nda yetişen ve sonradan kendi yerini açan merhum Hacı Salih’in oğlu Abdullah Movit’in pasajın satışıyla yaşadığı zor günlerine tanık olduğum için bayağı üzülmüştüm...

Maçkada Indian Tandoorı

Müjde, Hacı Salih bu kez Mis Sokak’ta dirildi: Hacı Abdullah Lokantası’nın eski müdürlerinden Recep Ertuğ, yine buradan yetişme Recep Akçal ve Hacı Salih’in ustalarından Ahmet Çelebi’nin ortak girişimiyle, Movit Ailesi’nden isim hakkını satın almalarıyla küllerinden doğdu. Küçük terasta, şirin masalar. Ferah bir ortam, sakız gibi masa örtüleri. Mönü çorbalardan etli yemeklere, zeytinyağlılardan pilava, tatlılara, her zamanki gibi zengin. Patlıcan beğendili kebap pek güzel; içpilav latif, kuru fasulye erbabınca pişirilmiş. Fiyatlar uçmuyor. Beyoğlu’na yeniden hoş geldin Hacı Salih!

Haberin Devamı

Şehit Muhtar Mahallesi Mis Sokak No: 18 Beyoğluİstanbul Tel: 0212 245 79 21

BOLANA’NIN KEÇİ BEYAZ PEYNİRİ

Halis keçi sütünden beyaz peynir bu kadar da lezzetli mi olurmuş, bayıldım. Az tuzlu bu sert peynire günün her saati saygılarımı sunabilirim. Hem de tek başına; öyle karpuza, salatalığa, domatese ya da şaraba refakatçi ‘figüran’ gibi değil ‘başrol’ sahibi olarak damakta eriyor! Bolulu Bolana Keçi Süt Ürünleri’nin 2002’de özel çiftliklerinde yetiştirdiği İsviçre’den ithal beyaz saanen ırkı keçilerden aldığı sütten yaptığı bu vakum ambalajlı nefis beyaz peynirin bir de kapalı kutuda salamurası var ama doğrusu damağımı ilki kadar sarmadı.

Maçkada Indian Tandoorı

Bolana ayrıca keçi sütünden vakum ambalajlı taze kaşar da üretiyor. Bir de otlu peynir. Bence hiç gereği yok. Otlu peynirin Diyarbakır’ın, Van’ın yaylalarında biten otlardan ve yörenin hayvanlarının sütlerinden yapılanını severim. Bolana 1 litrelik plastik şişelerde pastörize keçi sütü de satıyor. Üç gün içinde tüketilmesi gerek tabii.

Haberin Devamı

Bolana tel: 0374 215 24 82 www.bolana.com.tr

Sıradaki haber yükleniyor...
holder