Arzu Çekirge Paksoy Amaç fırsat eşitliği
HABERİ PAYLAŞ

Amaç fırsat eşitliği

Ülkemizin geleceği olan çocuklar ve gençlere 21’inci yüzyıl yetkinlikleri kazandırmayı, fırsat eşitliği sağlamayı, toplumsal farkındalık yaratmayı hedefleyen sosyal sorumluluk projelerinin sayıları artıyor. Bu kapsamda özellikle teknolojinin eğitime entegre edilmesi ve teknolojilere herkesin eşit şekilde erişmesi büyük önem taşıyor. Araştırmacı Bekir Ağırdır, geçen hafta gerçekleşen Brandweek kapsamında yaptığı konuşmasında kurumların artık farkındalık projeleri yerine kadınlara ve gençlere eğitim ve istihdam sağlayacak projelere yönelmelerini, gerçek ihtiyacı karşılamaları gerektiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Amaç fırsat eşitliği

TEKNOLOJİ ODASINDAN FUTBOL SAHASINA

Eğitim parkında, 120 kişilik çok amaçlı salon, yüksek tavanlı geniş oturumlu tasarlanmış kütüphane, 2 tasarım ve beceri atölyesi, bilgi ve teknoloji odası ile 7 etkinlik odasının yanı sıra fiziksel etkinliklere olanak sağlayacak şekilde; futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortu ve çok amaçlı spor sahası yer alıyor. Çocukların tarım deneyimini yaşayabilecekleri tarım alanı da bulunan eğitim parkı, tasarım süreci boyunca ilgili diğer disiplinlerle birlikte çalışılarak sürdürülebilir bir ‘yeşil’ kampüs elde etme hedefiyle geliştirildi.

Amaç fırsat eşitliği

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE İNGİLİZCE EĞİTİMİ

Esas Holding’in sosyal yatırım birimi Esas Sosyal tarafından üniversiteli gençlere fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı’nın yeni dönem başvuruları 21 Kasım tarihinde başlıyor. İşverenler tarafından daha az bilinen devlet üniversitelerinde eğitim gören gençlerin İngilizce konusunda yetkinliklerini artırmayı hedefleyen program ile gençlerin 12 ay süresince 3 kur online canlı sınıflarda İngilizce eğitimi alarak en az orta seviyede mezun olmaları amaçlanıyor. Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım Programı, bir dil programı olmanın ötesinde öğrencilere okuldan işe geçiş süreçlerini kolaylaştıracak eğitimler ve İngilizce CV hazırlama, bire bir İngilizce, mülakat koçluğu gibi deneyimler sunan kompakt bir kişisel gelişim programı olma özelliğini de taşıyor. (www.ingilizcefirsatim.org)

Haberin Devamı

Amaç fırsat eşitliği

VANLI ÇOCUKLARA EĞİTİM PARKI

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkı açıldı. TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, “Eğitim aşığı büyük bağışçımız Nirun Şahingiray adına daha önce bir öğrenim birimi açtık. İki de Ateşböceği, gezici eğitim birimimiz var. Bu tesisle de ülkesini çok seven eğitim aşığı bu güzide kişinin hatırasını pekiştirmiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. TEGV’nin 27’nci yılında Türkiye çapında 90 binin üzerinde gönüllü ile 3 milyonu aşkın çocuğa eğitim desteği verdik. Amacımız devletin verdiği eğitime katkı sağlamak, eğitimde fırsat eşitliği çalışmalarına yardımcı olmaktır” diye konuştu.

Amaç fırsat eşitliği

PREMATÜRE BEBEKLERE UYKU DESTEĞİ

Türkiye’de her yıl 200 bin prematüre bebek doğuyor. Yataş Bedding, El Bebek Gül Bebek Derneği ile başlattığı ‘Uykunun mucizesi ile büyüyen mini kahramanlar’ projesi ile prematüre farkındalığını arttırmayı ve hastanelerdeki yeni doğan bakım ünitelerine destek vermeyi hedefliyor. Kurumun bu amaçla bağışladığı prematüre bebeklerin kendini rahat ve güvende hissetmesine yardımcı olan nestler, kuvöz örtüsü üretimi için kullanılacak özel kumaşlar ve anne bebek uyum odalarında bakıma yardımcı olmak için tasarlanan yeni doğan yatakları El Bebek Gül Bebek Derneği tarafından Türkiye genelindeki hastanelere iletilecek. Yataş ayrıca uzmanlardan oluşan Uyku Kurulu ile hazırladığı bilgilendirici içerikleri web sitesinde ve Uyku ve Çocuk Youtube kanalında ilgilenenlere sunuyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder