Yazarlar Yaratıcı Çocuk Festivali 2-3 Eylül'de gerçekleşiyor...
HABERİ PAYLAŞ

Yaratıcı Çocuk Festivali 2-3 Eylül'de gerçekleşiyor...

Türkiye’nin en büyük çocuk festivali bu yıl dördüncü kez Faber Castell’in ana sponsorluğunda Maçka Küçükçiftlik Park’ta düzenlenecek.

Yaratıcı Çocuk Festivali 2-3 Eylülde gerçekleşiyor...

Festival boyunca yaş gruplarına özel aktivitelerle çocukların yaratıcılıklarını geliştirmelerine destek olmayı hedefleyen Adel Kalemcilik’in Pazarlama Direktörü Nazlı Soylu ve Yaratıcı Çocuk Festivali Direktörü Derya Topçu ile çocuklara yönelik bu kapsamlı organizasyonu konuştuk.

Yaratıcı Çocuk Festivali’ne verdiğiniz sürdürülebilir desteğin amacı nedir?

NAZLI SOYLU: Adel Kalemcilik olarak, 50 yılı aşan tecrübemizle 1969’dan beri faaliyet gösterdiğimiz kırtasiye sektöründe Türkiye’nin lider firması olarak, “Kalite, Yenilikçilik, Başarma Tutkusu ve İyilik” olmak üzere 4 temel değerimiz ile hareket ediyor; hayallerini şekillendirmek, renklendirmek ve iz bırakmak isteyen herkesin hayatında olma vizyonuyla çalışıyoruz. Faber- Castell ile kurulduğumuz günden bu yana devam eden güçlü bir iş ortaklığımız var. Markanın global konumlandırmasına uygun olarak Türkiye’de de çocuklarımızın yaratıcılıklarını ve duygusal zekalarını geliştirmeye yönelik pek çok ürün ve proje tasarlıyor, nesillerin gelişimine eşlik ediyoruz. Dört yıldır Yaratıcı Çocuk Festivali’nin ana sponsorluğunu üstlenerek çocukların yaratıcılıklarını cesaretlendirmeyi, ilham vermeyi ve gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Yaratıcı Çocuk Festivali 2-3 Eylülde gerçekleşiyor...

Deneyim atölyelerinde çocukları neler bekliyor?

N.S: Festival kapsamında çocukların farklı yaş gruplarına uygun olarak düzenlenecek deneyim atölyelerimiz, boyama etkinliklerimiz ve artırılmış gerçeklik (AR) alanımızla çocuklar, iki gün boyunca unutulmaz anlar yaşayacaklar. Faber- Castell stantlarında düzenleyeceğimiz atölyelerde, grip boya kalemiyle boyanan şatolar, prensler, prensesler, şövalyeler AR teknolojisiyle canlandırılacak ve Yaratıcı Çocuklar Krallığı’nda yerini alacaklar. Küçük şefler hamur atölyesinden, külahlarına yerleştirdikleri rengarenk hamurdan dondurmalarıyla ayrılacaklar. Festival alanında çocuklar, pastel boyalar ile diledikleri gibi boyama yaparak kendi renklerini enstrümanlara taşıyacaklar.

Haberin Devamı

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINA ÖZEL 100 ETKİNLİK

Yaratıcı Çocuk Festivali 2-3 Eylülde gerçekleşiyor...

Yaratıcı Çocuk Festivali’nde bu yıl hangi etkinlikler olacak?

DERYA TOPÇU: “Türkiye’nin en kapsamlı çocuk ve aile organizasyonu olan ve bu sene Cumhuriyetimizin 100. yılına özel 100 nitelikli etkinlikle çocuk ve aileleriyle buluşacak “Yaratıcı Çocuk Festivali”nde, yaratıcı sanat atölyeleri, enerji farkındalığı, trafik farkındalığı, ekoloji, tasarım, bilim ve ileri dönüşüm gibi çok önemli atölyelerimiz yer alacak. Tüm zamanların en büyük gösteri sahnesinde; 30’un üzerinde konser ve eğlenceli gösterilerle aileler çocukları ile eğlenmenin tadına varacaklar. Festivalimizde, Yeni Türkü konseri, Ezo Sunal ile La La La Konseri ve Yaratıcılık Kortejinin yanı sıra tiyatro oyunları, mim sanatçıları, jonglörler, balon katlama sanatçıları, Evrencan Gündüz Konseri, Safiye ve Emrehan konseri, yüz boyama köşeleri, sihirbazlar ve markaların stand etkinlikleriyle tüm katılımcılar benzersiz bir deneyimi yaşayacaklar. Yaratıcı Çocuk Festivaline katılmak isteyen ziyaretçiler, program hakkında detaylı bilgiye ve biletlere https:// yaraticicocukfestivali.com/ adresinden ulaşabilirler.”

Haberin Devamı

Yaratıcı Çocuk Festivali 2-3 Eylülde gerçekleşiyor...

ÇADIR KENTLERİN MİNİK RESSAMLARI

Çocukların zihinsel gelişiminde önemli bir rolü olan resim sanatını öğrencilere sevdirmek ve geleceğin sanatçılarını teşvik etmek amacıyla 42 yıldır Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması’nı gerçekleştiren Pınar, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta 20 farklı çadır ve konteyner kentte düzenlediği resim atölyelerinde binlerce minik ressamla bir araya geldi. Minik ressamların resimleri uluslararası resim yarışması kapsamında değerlendirilecek ve deprem bölgesindeki atölye çalışmalarına katılan 3 başarılı minik ressama jüri özel ödülü verilecek.

Yaratıcı Çocuk Festivali 2-3 Eylülde gerçekleşiyor...

GÜZEL YARINLAR

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) işbirliğinde başlatılan Akbank Güzel Yarınlar Hareketi, depremden en fazla etkilenen 5 ilde gençlerin sanat, teknoloji ve bilimle iyileşmelerine ve yeni nesil yetenekler kazanmalarına destek olacak. Her bir lokasyonda 2 ay süreyle sanat, teknoloji ve bilim odaklı eğitimler ve atölyeler sunacak proje kapsamında gençler girişimcilikten sanata, veri biliminden siber güvenliğe geleceğin yetkinlikleri ile tanışacak. Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, “Afet bölgesinde faaliyete geçecek destek merkezlerimizle; başta gençler ve çocuklar olmak üzere depremden etkilenen herkese sosyal ve duygusal destek vermeyi amaçlıyoruz. Gezici destek merkezi Adıyaman Gölbaşı’ndan başlayarak sırasıyla Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay’ı dolaşacak. Bu merkezde; gençlere sosyal ve duygusal destek verirken, farklı temalardaki atölyelerle de onları güçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yaratıcı Çocuk Festivali 2-3 Eylülde gerçekleşiyor...

81 İLDE 81 BİN TOHUM TOPU

Türkiye İzcilik Federasyonu, 10-15 yaş aralığındaki depremzede öğrencilerin katılımıyla “Yaz İzci Kampı” düzenledi. Kampa katılan izciler, Kuveyt Türk’ün desteği ile ÇEKÜD’un kampa özel hazırladığı tohum toplarını ürettiler. 81 ilimize biner adet gönderilmesi hedeflenen tohum topları sonbaharda doğayla buluşturulacak. ÇEKÜD Başkanı Prof. Dr. Eyüp Debik, “Başta küresel ısınma olmak üzere çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayan tohum topu yöntemi, doğanın yeşillenmesinin yanı sıra sel ve erozyonun önlenmesine de yardımcı oluyor. Tohum toplarını depremzede çocuklarımızla birlikte yapıyor olmamız bizim için çok kıymetli” dedi.

Yaratıcı Çocuk Festivali 2-3 Eylülde gerçekleşiyor...

ÇOCUK İYİLİK MERKEZİ

50 yılı aşkın süredir Cerebral Palsy’li bireylere teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti veren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, mart ayından bu yana Hatay – Antakya’daki engelli çocukların ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere geçici barınma merkezlerine konumlandırdığı 3 hizmet birimi ve kırsal bölgelerdeki aileleri ziyaret ettiği Mobil Hizmet Aracı ile özel eğitim, fizyoterapi ve psikolojik danışmanlık desteği sağlıyor. Vakfın geçtiğimiz günlerde Çukurova Üniversitesi Çocuk İyilik Merkezi ile Hatay’da açtığı ortak hizmet biriminde uzuvlarını kaybetmiş çocukların protez, ortez ihtiyacı karşılanıyor. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı İcra Kurulu Başkanı İsmail Gürleyik, “Yeni hizmet birimimizdeki çalışmalarımıza Çocuk İyilik Merkezi tarafından ihtiyacı karşılanan 34 çocuğun takibi ile başladık. Ortez, protez ihtiyacı olan tüm çocuklar ve aileleri 0546 961 38 10 numaralı telefonumuzdan bize ulaşabilir, tedavi sürecinden faydalanabilir” dedi.

DAHA İYİ BİR GELECEK

Enerjisa, Türkiye’nin ekonomik verimliliğine katkı sağlamak amacıyla, ‘Daha İyi Bir Gelecek’ platformunu kurdu. Platformun ilk somut uygulaması olarak, Türkiye’deki işletmelerin verimliliği konusunda 18 farklı il ve 12 sektörden 1.249 işletmenin katıldığı bir araştırma ile Türkiye Verim Haritası yayınlandı. Enerjisa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Zaimler, “İklim krizine dur demek, yıkıcı teknolojiler geliştirmek gibi konuları yalnızca tartışmak veya ilgi çekici bir slogan olarak kullanmak yerine somut adımlar atmamız gerekiyor. Daha İyi Bir Gelecek platformu hepimizi çok heyecanlandırıyor. Amacımız, Türkiye’nin ekonomik verimliliği üzerine somut projeler inşa etmek ve bu projelerin hayata geçirilmesi noktasında Enerjisa Enerji olarak öncülük etmek” diye konuştu. www.dahaiyibirgelecek.org

Yaratıcı Çocuk Festivali 2-3 Eylülde gerçekleşiyor...

BİLİME VE BİLİM OKURYAZARLIĞINA KATKI

Bayer ve YGA’nın, Türkiye’de bilime ve bilim okuryazarlığına katkı sağlamak için hayata geçirdiği Bilimle Buluş Projesi’nde, mikroyeşillendirme sistemi ile açlık sorununa çözüm sunmayı ve bu konuda farkındalığı arttırmayı hedefleyen Ekologos ve açlığa son vermeyi odağına alarak permakültür konusunda ortaokul öğrencilerini bilinçlendirilmeyi amaçlayan Permakoloji projeleri başarılı bulunarak 2023 yılı için desteklenmeye hak kazandı. Bayer, iki projenin hayata geçirilmesi için fon sağlayacak. YGA ve Bayer mentorları da öğrenci ekiplerine destek verecek.

GENÇ YETENEKLERE DESTEK

Karaca iF Design Prize 2023 ödülleri sahiplerini buldu. Üçü Almanya’dan biri Kore Cumhuriyeti’nden dört öğrencinin konseptinin ödül aldığı yarışmayı destekleyen Karaca adına konuşan Ürün Tasarım Müdürü Engin Akbaba, “Marka olarak, cesur fikirler geliştirme fırsatı bulmuş olan gençlerin yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Dünyamızın içinde bulunduğu durum dikkate alındığında sürdürülebilirliği bir sosyal sorumluluktan ziyade kurumsal bir sorumluluk olarak görüyoruz. Genç yeteneklere destek vermeye devam edeceğiz” diye belirtti.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder